21.7 C
Baia Mare
marți, iulie 16, 2024

Senator Cristian Niculescu Țâgârlaș (PNL): „A fost votată în plenul Senatului o lege pentru care am depus eforturi consistente în Comisia Juridică, o lege care vizează eficientizarea sistemului judiciar din România. Sunt extrem de bucuros când eforturile și munca susținută pe care o depunem la Comisia Juridică a Senatului se transformă în legi importante pentru cetățeni și pentru bunul mers al justiției în țara noastră”

Recomandarea editorului

Sunt extrem de bucuros când eforturile și munca susținută pe care o depunem la Comisia Juridică a Senatului se transformă în legi importante pentru cetățeni și pentru bunul mers al justiției în țara noastră.

Astăzi, a fost votată în plenul Senatului o lege pentru care am depus eforturi consistente în Comisia Juridică, o lege care vizează eficientizarea sistemului judiciar din România, prin proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 49/2022 privind desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) și modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală (L352/2024).

În urma desființării SIIJ, a apărut nevoia modificării Legii nr. 49/2022 pentru a corespunde cerințelor și situațiilor ivite în activitatea parchetelor, inclusiv necesarul de procurori desemnați pentru efectuarea urmăririi penale în cazurile ce privesc infracțiunile comise de judecători, procurori și judecătorii Curții Constituționale. Prin noua lege adoptată în Senat, adaptăm numărul procurorilor desemnați la volumul concret al cauzelor instrumentate și găsim soluții care să permită desemnarea procurorilor conform numărului stabilit de lege.
Aceste modificări legislative sunt esențiale pentru a corecta dezechilibrul actual dintre volumul de muncă și resursele disponibile în cadrul parchetelor și vor contribui la condițiile realizării unui act de justiție corect și echitabil.

Cu toate că ne aflăm la final de sesiune parlamentară, agenda Comisiei Juridice a Senatului continuă să fie încărcată și împreună cu toți colegii mei din comisie ne străduim să finalizăm proiectele care urmează să intre din toamnă pe agenda plenului Senatului.

Cristian Niculescu Țâgârlaș
Senator PNL de Maramureș

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri