21.7 C
Baia Mare
marți, iulie 16, 2024

Senator Cristian Niculescu Țâgârlaș: “Sunt bucuros să anunț că două inițiative legislative pe care le-am dezbătut și susținut alături de colegii liberali din Comisia Juridică a Senatului au fost adoptate cu o majoritate consistentă în Plenul Senatului”

Recomandarea editorului

Sunt bucuros să anunț că două inițiative legislative pe care le-am dezbătut și susținut alături de colegii liberali din Comisia Juridică a Senatului au fost adoptate cu o majoritate consistentă în Plenul Senatului. Aceste legi sunt esențiale pentru sprijinirea cetățenilor și modernizarea actului de justiție.

Prima lege aduce modificări esențiale prin reducerea taxelor judiciare de timbru în anumite domenii. În practică, multe partaje, fie succesorale, fie în urma divorțurilor, nu puteau fi realizate din cauza taxelor de timbru foarte mari. Reducerea acestor taxe va facilita soluționarea acestor cazuri, eliminând astfel blocajele și asigurând siguranța circuitului civil. De asemenea, această lege introduce ajutor public pentru ONG-uri, care de obicei nu au resursele necesare pentru a acoperi taxele judiciare de timbru. Acest sprijin va permite ONG-urilor să-și desfășoare activitatea în mod eficient și să contribuie la justiția socială.

Mai multe informații aici: https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=26214

A doua lege vizează îmbunătățirea procedurilor de acordare și redobândire a cetățeniei române. Modificarea legii cetățeniei era un demers mai mult decât necesar.
Procesul de obținere a cetățeniei române va deveni transparent, accesibil solicitantului de oriunde și oricând. Noile măsuri vor asigura eficiența și siguranța procedurilor de acordare a cetățeniei, aliniindu-le la standardele internaționale și asigurând o mai bună gestionare a resurselor. Cunoașterea limbii române devine obligatorie pentru redobândirea cetățeniei. certificatul lingvistic este necesar Pentru ca in multe cazuri, s-a constatat ca descendentii nu vorbesc limba romana, nici la nivel conversational, iar limba este principalul indicator de integrare in comunitate.

Mai multe informații aici: https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=26236

Sunt mândru de munca depusă alături de colegii mei și de sprijinul acordat pentru adoptarea acestor inițiative. Continuăm să lucrăm pentru un sistem judiciar mai just și mai eficient, în beneficiul tuturor cetățenilor.

 

Cristian Niculescu Țâgârlaș,
Senator PNL de Maramureș

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri