21.7 C
Baia Mare
marți, iunie 25, 2024

Șoferii băuți în trafic n-au avut noroc de Crăciun: au dat nas în nas cu polițiștii maramureșeni

Recomandarea editorului

Chiar dacă în aceste zile a fost sărbătorit spiritul Crăciunului, poliţiştii maramureşeni au acționat pe drumurile publice din întreg județul pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Pe raza întregului județ au fost instituite filtre rutiere pe întreaga perioadă, fiind constatate și aplicate 298 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice. Polițiștii maramureșeni au reținut 59 de permise de conducere și 24 de certificate de înmatriculare pentru lipsă ITP, lipsă RCA și pentru constatarea unor defecțiuni tehnice ale autovehiculelor.

În urma activităţilor desfăşurate de polițiști, în perioada 22-26 decembrie a.c., zece şoferi au fost depistaţi la volanul unui autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Trei bărbaţi în vârstă de 37, 42 și 49 de ani din Coruia, Baia Mare și Moisei au fost implicaţi în evenimente rutiere soldate cu pagube materiale în Asuaju de Jos, pe strada Gheorghe Șincai din Baia Mare și în Moisei, dar testarea cu aparatul etilotest a arătat consum de băuturi alcoolice, având rezultate de 0,70 , 0,91 și 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele altor șapte bărbați cu vârste de cuprinse între 20 și 62 de ani din Sighetu Marmației, Borșa, Târgu Lăpuș, Baia Mare, Șomcuta Mare și Moisei, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările în cadrul acestora pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, etilotestul indicând în cazul acestora valori începând de la 0,48, iar cea mai mare alcoolemie fiind în cazul unui bărbat în vârstă de 45 de ani din Târgu Lăpuș. Acesta a fost identificat la volanul unui autoturism , având o alcoolemie de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți cei identificați au fost conduși la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge. Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri