21.7 C
Baia Mare
marți, iunie 25, 2024

Guvernul a început plățile către fermierii români. Senatorul de Maramureș, Sorin Vlașin: „PSD se ține de cuvânt! Este pentru prima dată când se acordă un astfel de sprijin tuturor fermierilor”

Recomandarea editorului

Sprijinul financiar pentru fermierii români care au depus cererea unică de plată anul trecut se materializează. Guvernul condus de către premierul Marcel Ciolacu a început plățile către conturile fermierilor, iar suma totală depășește 274 de milioane de lei.

Sorin Vlașin, senator de Maramureș: „Este pentru prima dată când se acordă un astfel de sprijin tuturor fermierilor”

PSD se ține de cuvânt! Așa cum Guvernul a promis, au început plățile pentru fermierii din sectorul cerealelor și semințelor oleaginoase, pentru compensarea pierderilor economice cauzate de creşterea importurilor din Ucraina. Peste 274 milioane lei, bani europeni și din bugetul național, ajung astfel în conturile fermierilor. Este pentru prima dată când se acordă un astfel de sprijin tuturor fermierilor care au depus o cerere unică de plată în anul 2022 pentru cel puțin un hectar cultivat, de porumb, orz, floarea soarelui și rapiță.
Astfel, fermierii din sectorul vegetal primesc un sprijin financiar de 2 lei/ litru, pentru 50% din consumul de motorină utilizată pe parcursul anului 2022 și, având în vedere și schema de ajutor de stat privind reducerea accizei la motorină, o parte importantă dintre fermierii vor beneficia de un sprijin total din partea Guvernului de 3,63 lei/litrul de motorină folosit în lucrările agricole efectuate în anul 2022, ceea ce înseamnă cam jumătate din prețul carburantului.
PSD a promis sprijin pentru fermieri și pentru agricultura românească și se ține de cuvânt!„, a declarat senatorul PSD de Maramureș, Sorin Vlașin.
Infomm
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri