17.7 C
Baia Mare
miercuri, iunie 19, 2024

Stație de transformare și rețea electrică nouă, care deservește localități din zona Valea Vișeului și Valea Izei, inaugurată în Leordina

Recomandarea editorului

Într-un moment de referință pentru Maramureș, a avut loc zilele trecute inaugurarea proiectului ambițios de extindere a infrastructurii energetice în regiune. Stația electrică de transformare 110/20kV și cei 42,2 km de rețea electrică proaspăt construită au devenit realitate, oferind oamenilor din Bistra, Leordina, Petrova, Poienile de sub Munte, Repedea, Ruscova, Vișeu de Jos, Bogdan Vodă, Botiza, Dragomirești, Ieud, Poienile Izei, Rozavlea, Șieu și Strâmtura acces la o sursă de energie modernă și sustenabilă.

Proiectul, intitulat „Realizarea stației electrice 110/20kV pentru mărirea capacității de distribuție a energiei electrice din zona Valea Vișeului și Valea Izei,” reprezintă un pas semnificativ în direcția asigurării unei surse de energie sigure și ecologice pentru comunitățile maramureșene. Cu o capacitate sporită de preluare a energiei din surse regenerabile, peste 20.000 de consumatori beneficiază acum de servicii de calitate, asigurate de noul sistem de distribuție electrică.

Într-un context mai larg, acest proiect contribuie la implementarea strategiei investiționale a județului Maramureș, concentrată pe dezvoltarea capacităților de preluare a energiei verzi. Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a subliniat importanța acestui obiectiv și a subliniat angajamentul de a atinge pragul de peste 50% din energia electrică consumată în județ provenind din surse regenerabile în următorii 10 ani.

La evenimentul de inaugurare au fost prezenți reprezentanți cheie ai Electrica România – Unitatea Teritorială Transilvania NORD, printre care Mihaela Suciu, Director General DEER, Alexandru Chiriță, Director General Electrica SA, Ana Maria Vasile, Președinte CA DEER, Adrian Margin, Director Divizia Tehnică DEER, Florin Nechita, Director Electrica Maramureș, precum și primarii comunelor Ruscova, Bistra și Leordina, Ioan Turcsin, Vasile Duciuc și Ioan Nistor, și deputatul Florin-Alexandru Alexe.

Proiectul, cu o valoare totală de 28,29 milioane de lei, a beneficiat de finanțare din partea Programului Operațional Infrastructură Mare, consolidând astfel angajamentul pentru modernizarea și optimizarea infrastructurii energetice locale.

În concluzie, Ionel Bogdan a transmis felicitări echipei Electrica pentru realizarea cu succes a acestui proiect esențial pentru comunitatea maramureșeană, subliniind sprijinul total al Consiliului Județean Maramureș pentru astfel de inițiative menite să propulseze regiunea către un viitor energetic durabil și progresiv.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri