21.7 C
Baia Mare
marți, iulie 16, 2024

Vezi documentul oficial în articol. Clarificare fermă a Ministerului: Doru Dăncuș, re-confirmat legal în postura de primar interimar în Baia Mare, după ce jocurile politice care au dus ezitări și Prefectului de Maramureș, au eșuat

Recomandarea editorului

Într-un moment tensionat pentru USR și PNL, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a pus punct agitației politice în jurul numirii lui Doru Dăncuș primar interimar în Baia Mare. Chiar dacă prefectul Rudolf Stauder, sub presiunea USR și PNL, a întârziat cu un răspuns concret, în cadru legal, Ministerul a clarificat că hotărârea adoptată de Consiliul Local respectă normativele legale. 

Inițiativa USR de retragere a atribuțiilor lui Dăncuș în favoarea lui Zsolt Pap a fost respinsă de Minister, care a subliniat că, conform Hotărârii Consiliului Local nr.418/2020, adoptată cu majoritate absolută, Dăncuș rămâne în funcție ca primar interimar. Documentul oficial al Ministerului Dezvoltării a pus capăt speculațiilor politice, evidențiind absurditatea insistențelor pentru majoritate simplă.

Prin adoptarea HCL nr.418/2020, Doru Dăncuș a fost legal ales în funcția de primar interimar, iar această decizie rămâne valabilă, respingând orice încercare de schimbare a echilibrului politic. Baia Mare se menține astfel sub conducerea lui Dăncuș conform normelor legale.

Vedeți mai jos documentul oficial transmis de Ministerul de resort, dar și documentul discutabil, emis de către Prefectul de Maramureș:

 

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri