20.7 C
Baia Mare
duminică, iulie 21, 2024

Aeroportul Internațional Maramureș prinde aripi cu un credit de 60 de milioane de lei pentru dezvoltare

Recomandarea editorului

Într-o mișcare îndrăzneață, Consiliul Județean a dat undă verde pentru un credit bancar de 60 milioane lei, deschizând calea către modernizarea Aeroportului Internațional Maramureș, anunță Graiul Maramureșului. 

Cu o durată de 10 ani, acest pas strategic marchează un moment crucial pentru regiune.

Președintele CJ, Ionel Bogdan, a fost la originea unei inițiative ambițioase pentru construirea unui terminal de pasageri nou și modern. Cu toate acestea, proiectul inițial a stârnit controverse, fiind considerat „megalomanic”. Bogdan a explicat că, în urma unor ajustări, suprafața terminalului a fost redusă, dar au apărut lacune legate de facilități esențiale precum parcări și sistematizarea traficului.

Cu aprobarea noului credit, se deschide oportunitatea reală de a aduce aeroportul la standarde internaționale. Investiția va viza nu doar extinderea terminalului, ci și asigurarea infrastructurii necesare, precum parcări pentru pasageri și personal, platforme de gestionare a bagajelor și sistematizarea eficientă a traficului.

Așteptările sunt mari în ceea ce privește impactul economic și turistic al acestei modernizări, iar comunitatea locală privește cu optimism transformarea Aeroportului Internațional Maramureș într-un hub regional vital.

Puteți citi știrea integrală, aici.

https://www.graiul.ro/2023/11/14/credit-in-valoare-de-60-milioane-lei-pentru-aeroportul-international-maramures/

Credit foto. 

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri