21.7 C
Baia Mare
miercuri, iunie 26, 2024

Amenzi uriașe și produse distruse la Selgros Baia Mare, după ce comisarii de la protecția consumatorilor au găsit alimente expirate și promoții false

Recomandarea editorului

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Maramureș a fost în control la Selgros Cash & Carry SRL din Baia Mare, dezvăluind o serie de încălcări grave ale normelor de protecție a consumatorului.

Comisarii au aplicat amenzi drastice în valoare de 25.000 de lei și au oprit definitiv comercializarea produselor alimentare neconforme, evaluându-le la aproximativ 5.000 de lei. Printre abaterile constatate se numără comercializarea produselor congelate cu ambalaje deteriorate, produse cu data limită de consum depășită și carne cu lichid sangvinolent în exces.

De asemenea, ouă depreciate, ceapă roșie sub calibrul declarat, papuci de casă și jucării cu ambalaje deteriorate au fost expuse la vânzare, iar produsele electrice erau vândute cu certificate de garanție neactualizate. Marfa neconformă a fost predată unei firme specializate pentru distrugere.

CJPC Maramureș a avertizat că va continua acțiunile de verificare și control, aducând în atenție importanța respectării normelor de protecție a consumatorilor. Această dezvăluire vine în contextul campaniei naționale a ANPC pentru pregătirea operatorilor economici, subliniind necesitatea respectării reglementărilor fără sancțiuni pecuniare.

Imaginile surprinse în timpul controlului oferă dovezi concrete asupra neregulilor semnalate.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri