21.7 C
Baia Mare
marți, iunie 25, 2024

În ceasul al doisprezecelea, dar mai bine decât niciodată… Prefectul de Maramureș a obținut avizul pentru depunerea documentațiilor necesare pentru ecologizarea zonei Bloaja Avarii, contaminată cu tone de steril

Recomandarea editorului

Într-un demers hotărât de combatere a problemelor legate de apele pluviale din județul Maramureș, prefectul Rudolf Stauder a obținut avizul necesar pentru depunerea documentației esențiale în vederea ecologizării Zonei Bloaja Avarii. 

Ministerul Economiei, reprezentat de Direcția Resurselor Minerale și Cepromin SA, a lansat proiectul „Lucrări de Închidere și Ecologiste” pentru mina Băiuț, concentrându-se asupra remedierii zonei contaminate Bloaja Avarii. Proiectul cuprinde acțiuni ample de închidere a lucrărilor miniere, reamenajare a iazului Leorda și relocare a depozitului de concentrate de la iazul de avarii (Bloaja Vechi).

Scopul principal al acestei inițiative urgente este limitarea poluării transfrontaliere și prevenirea potențialelor accidente ecologice. „Scopul nostru comun este acela de a diminua gradul de poluare transfrontalieră, dar și de a evita grave accidente ecologice, motiv pentru care, astfel de zone contaminate reprezintă o prioritate pe care dorim să o remediem de urgență”, a subliniat prefectul de Maramureș.

Credit foto: Go Green Resources

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri