20.7 C
Baia Mare
duminică, iulie 21, 2024

APEL UMANITAR ÎN BAIA MARE | Locuința familiei Sălăjan a fost cuprinsă de flăcări. Un băimărean a ajuns la Spitalul Floreasca și are nevoie de ajutorul nostru

Recomandarea editorului

În 17 februarie 2024, în jurul orei 22:00, a avut loc un cumplit incendiu pe strada Podul Viilor din Baia Mare. O întâmplare extrem de neplăcută a schimbat viața familiei Sălăjan.

Totul pornise de la un scurtcircuit care s-a produs în dormitorul soților Sălăjan. Flăcările i-au afectat trupul bărbatului care se odihnea în momentul producerii incendiului, având arsuri semnificative pe întreg corpul, dar mai ales la nivelul brațelor. Din cauza fumului rezultat, bărbatul a fost găsit inconștient de către fiul său. Tânărul a contactat imediat serviciul de urgență în timp ce încerca din răsputeri să-și trezească tatăl.

Ajunși la locul incidentului, pompierii au reușit să oprească focul înainte ca întreaga casă să fie mistuită, reușind și să scoată victima din casă, însă printr-un geam, deoarece accesul prin ușa de la ieșire era blocat. Materialul ușii sudându-se din cauza temperaturii excesive din locuință. Manevrele de prim ajutor au avut loc în curte, iar apoi bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, iar de acolo la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București.

O adevărată dramă a trăit și soția acestuia, Dorina, care a trăit în timp real prin telefon toate cele întâmplate acasă, ea fiind plecată în interes de serviciu pe un alt continent.

În momentul de față, domnul Sălăjan se află într-o stare stabilă, însă fumul i-a afectat căile respiratorii, fiindu-i dificil să vorbească. Totodată, a trecut și printr-o operație de reconstrucție, urmând o perioadă lungă de recuperare. Copilul soților Sălăjan este profund afectat de cele întâmplate, în prezent participă la ședințe de psihologie și psihoterapie.

Cu un bun simț excesiv și o viață trăită într-un mod armonios, soților Sălăjan le-a fost greu să accepte să primească ajutorul nostru, însă situația dificilă i-a determinat s-o facă. Cei care pot să contribuie cu ceva pentru ajutorarea familiei lovite de tragicul incident, sunt rugați s-o facă. Imaginile vorbesc de la sine, iar cheltuielile din această perioadă sunt enorme: recuperarea din spital, refacerea casei, ședințe de psihoterapie.

Donațiile pot fi făcute în contul Dorinei.
Nume și prenume: Dorina Sălăjan
Cont iban: RO87 BTRL RONC RT03 5065 6001 deschis la Banca Transilvania.

Sursă: eMaramureș.ro

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri