26.7 C
Baia Mare
luni, iulie 15, 2024

Primarul interimar vrea să rezolve problema construcțiilor ridicate nelegal. Prima acțiune, pe Pirită. Ce soluție a găsit:

Recomandarea editorului

Zilele trecute, la prima oră, primarul interimar al municipiului Baia Mare, Doru Dăncuș, alături de numeroase forțe de ordine ale mai multor instituții a organizat o primă acțiune de identificare a construcțiilor nelegale și a persoanelor care ocupă abuziv domeniul public.

Acțiunea s-a desfășurat pe Pirită, dar astfel de demersuri urmează și în celelalte zone cu probleme asemănătoare din oraș.

Vreau să stopăm extinderea zonei și infracționalitatea care pornește de aici. Mulțumesc celor de la Poliția Municipiului Baia Mare și Jandarmeriei Maramureș care au făcut front comun cu echipajele noastre de la Poliția Locală, de la Biroul Protecția Mediului și de la Disciplina în construcții, respectiv Poliția animalelor.
Aceste construcții le vom rade, într-un fel sau altul. Sunt persoane care provin din alte localități, care nu locuiesc legal aici. Nici majoritatea dintre cei băștinași nu locuiesc legal. Tratăm cu atenție fiecare caz în parte, iar unde vom constata că este vorba despre anumite ilegalități, vom lua măsurile legale”, arată primarul interimar al municipiului.

Un număr destul de mare dintre cei care locuiesc în astfel de amplasamente ilegale recurg la anumite infracțiuni pe care le săvârșesc pe raza orașului, de la cerșetorie și până la agresiuni sau furturi

Soluția cu care au fost de acord cu toții, de la autoritatea locală, la instituțiile de forță și asociațiile/ ONG-urile care militează pentru drepturile și libertățile persoanelor minoritare, a fost ca cei ce locuiesc în aceste zone să fie somați, cu un termen, să părăsească aceste zone. Primarul interimar Doru Dăncuș spune ce se întâmplă în caz că aceștia nu se vor conforma.

Din această zonă vin foarte mulți care recurg la anumite infracțiuni, de la cerșetorie la agresiuni și furturi. Sunt persoane care dețin anumite atelaje, sunt într-un fel crescători de cabaline, animale pe care le întâlnim de multe ori lăsate în voia sorții în diverse zone din oraș. Acest lucru trebuie să înceteze! Dacă ne dorim normalitate, trebuie să acționăm, nu putem aștepta să se tot extindă. După demersul de astăzi, vom notifica aceste persoane să părăsească zona. Le dăm un termen, iar dacă nu se conformează, vom reveni și curățăm tot ceea ce trebuie.
Nu facem rabat. Încercăm să punem lucrurile în ordine, cu toate riscurile pe care ni le asumăm. De data aceasta ne-am bucurat și de susținerea organizațiilor neguvernamentale care se ocupă de copiii care locuiesc aici. Asociația Pirita Children este alături de noi, la fel și celelalte instituții abilitate. Am transmis colegilor mei să acționeze în litera si spiritul legii, fără a încălca drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, fără a leza drepturile unor persoane minoritare.
Știm cu toții că sunt diverse instituții și organizații neguvernamentale care militează pentru drepturile și libertățile persoanelor minoritare. Eu am încredere că toți cei care au fost implicați, 49 de polițiști locali și ceilalți colegi de la alte instituții au acționat astfel încât rezultatul să fie cel așteptat. Misiunea pe care ne-am asumat-o vrem să o ducem până la capăt. Vom demola tot ceea ce înseamnă construcții nelegale și vom solicita celor care s-au așezat aici ilegal să părăsească zona!„, a mai declarat Doru Dăncuș.

 

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri