17.7 C
Baia Mare
luni, mai 27, 2024

Aviz celor cu stomacul sensibil! Amenzi de 130.000 lei și produse retrase de la supermarketuri Penny și Auchan din Maramureș

Recomandarea editorului

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) a declanșat controale extinse în magazinele Penny și Auchan din Maramureș. Comisarii au dezvăluit practici șocante și au dat amenzi în valoare de peste 130.000 lei.

În perioada 6-10 noiembrie 2023, echipa de control a CRPC RNV a descoperit numeroase nereguli în cele 8 magazine Penny. Acestea s-au soldat cu 27 de amenzi contravenționale în valoare de 130.500 lei. Mai mult, au fost retrase definitiv din comercializare produse alimentare în valoare de 4.000 lei, iar altele vor rămâne indisponibile până la remedierea deficiențelor. Valoare produselor neconforme este de aproximativ 8.400 lei.

Printre problemele identificate se numără etichetele de informare la raft cu caractere și culori diferite, legume și fructe depreciate, spații frigorifice nesănătoase, carne și salam cu ambalaje deteriorate. Și expunerea la vânzare a unor produse cu gramaj subdeclarate sau cu abateri de etichetare a fost amendată de comisari.

Nu au scăpat nici magazinele Auchan, unde o amendă contravențională de 25.000 lei a fost aplicată. Mai mult, au fost retrase din comercializare produse neconforme în valoare de 2.400 lei. Printre deficiențele constatate se numără expunerea la vânzare a unor preparate din carne cu gramaj subdeclarate.

Reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor au subliniat că vor continua verificările și vor lua măsuri urgente de conformare, indiferent de operatorul economic, pentru a asigura respectarea drepturilor consumatorilor. Comunicatul este însoțit de imagini care ilustrează aspectele semnalate în timpul controalelor.

Consumatorii sunt încurajați să fie vigilenți și să semnaleze eventualele nereguli, contribuind astfel la menținerea unui mediu de cumpărături sigur și conform cu normele legale.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri