4.7 C
Baia Mare
miercuri, februarie 21, 2024

Cazul Cătălin Cherecheș: cererea de strămutare a fost respinsă de judecătorii Înaltei Curți

Recomandarea editorului

Judecătorii Înaltei Curți au emis o nouă hotărâre în dosarul controversat al primarului Cătălin Cherecheș, respingând a doua cerere de strămutare depusă de acesta. 

Cererea, declarată nefondată, atrage după sine o obligație financiară, petentul fiind condamnat să plătească 200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Conform minutei deciziei: „Respinge, ca nefondată, cererea formulată de petentul Cherecheş Cătălin privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2537/117/2016 al Curţii de Apel Cluj. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 7 decembrie 2023.”

Aceasta constituie a doua respingere a unei astfel de cereri din partea lui Cherecheș, prima fiind în luna octombrie. Cu toate acestea, dosarul este marcat de evoluții ulterioare, întrucât Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 5 ani de închisoare de către Curtea de Apel Cluj. Acesta a părăsit teritoriul României înainte de pronunțarea deciziei, fiind ulterior reținut în Germania.

Într-un demers de a-și asigura participarea la proces, avocatul lui Cherecheș a solicitat că acesta să fie audiat prin videoconferință. Cu toate acestea, cererea a fost respinsă de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Într-o intervenție la Antena 3, avocatul Răzvan Doseanu, reprezentantul legal al lui Cătălin Cherecheș a declarat: „Am solicitat instanței să-l citeze pe domnul Cătălin Cherecheș la locul de detenție din Germania și să-i permită să participe la soluționarea cererii de strămutare prin intermediul video-conferinței.

Înalta Curte a apreciat că nu se impune să-i permită domnului Cherecheș să exprime un punct de vedere pe propria cerere de strămutare, considerând că documentele sunt suficiente și pot fi luate în vedere pentru a pronunța o soluție”, a explicat avocatul, la Antena 3 CNN.

Infomm

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele știri