20.7 C
Baia Mare
duminică, iulie 21, 2024

Cinci oferte pentru realizarea parcului industrial din Baia Sprie

Recomandarea editorului

Când auzim acum că realizarea Parcul Industrial de specializare inteligentă de la Baia Sprie a fost scos la licitație și cinci antreprenori serioși au depus oferte, ne ciupim ca să realizăm că este adevărat.
Asta pentru că de vreo 12 ani am tot auzit vorbindu-se despre parcuri industriale în Maramureș. Dar pe-o ureche ne-a intrat și pe alta ne-a ieșit. Nu pentru că n-am fi fost atenți, ci fiindcă – în afară de intenție – n-am mai auzit altceva despre ele.
Auzim acum, în mandatul lui Ionel Bogdan, ca președinte al Consiliului Județean Maramureș a Și auzim fiindcă se întâmplă lucruri. Mai întâi, că există proiecte aprobate: nu pentru unul, ci pentru 7 parcuri industriale pe tot cuprinsul Maramureșului: Baia Sprie, Târgu Lăpuș, Șomcuta Mare, Fărcașa, Giulești, Bogdan Vodă, Mireșu Mare. Apoi am auzit că li s-a aprobat finanțarea.
Iar în Baia Sprie, s-a ajuns în faza de licitație, pentru care depunerea ofertelor s-a încheiat. La modul fizic, parcul industrial e încă în faza în care au fost realizate drumurile de acces și utilitățile și i s-a asigurat finanțarea. Dar încă nu a pășit de pe hârtie în teren. Însă o va face după evaluarea ofertelor, desemnarea câștigătorului și semnarea contractului de execuție.
Parcul Industrial de specializare inteligentă de la Baia Sprie este o investiție de 10,8 milioane de euro, finanțată din bani europeni prin Programul Operațional Regional. Scopul acestui obiectiv este de a atrage investitori, de a-i sprijini pe antreprenorii locali, de a stimula creșterea economică în județul nostru și și de a crea locuri de muncă bine plătite.
Biroul de presă al PNL Maramureș
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri