20.7 C
Baia Mare
duminică, iulie 21, 2024

Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș: “Proiecte de zeci de milioane de euro în Vișeu de Sus!”. Vezi lista proiectelor finalizate, dar și a celor aflate în derulare:

Recomandarea editorului

Vișeu de Sus este orașul în care revin mereu cu cea mai mare plăcere, pentru că prietenia care mă leagă de primarul Vasile Coman este una extrem de importantă pentru mine. În cadrul discuțiilor pe care le-am avut în biroul edilului am abordat și proiectul de reabilitare, 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞, 𝐞𝐱𝐭𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐝𝐨𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐎𝐫𝐚̆𝐬̦𝐞𝐧𝐞𝐬𝐜 𝐕𝐢𝐬̦𝐞𝐮 𝐝𝐞 𝐒𝐮𝐬, proiect finalizat în toamna anului 2021 și pe care l-am susținut din toate puterile atât din calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș, cât și din poziția de deputat în Parlamentul României. Investiția în valoare de 22 de milioane de lei finanțată prin CNI deservește peste 60.000 de persoane din întreaga zonă, respectiv Valea Izei, Valea Vișeului și Valea Ruscovei. Un alt proiect pe care sunt convins că toți cetățenii zonei îl apreciază este cel privind e𝐱𝐭𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐝𝐨𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐮 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐚 𝐚𝐦𝐛𝐮𝐥𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐠𝐫𝐚𝐭 𝐚𝐥 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐎𝐫𝐚̆𝐬̦𝐞𝐧𝐞𝐬𝐜 𝐕𝐢𝐬̦𝐞𝐮 𝐝𝐞 𝐒𝐮𝐬, proiect în cadrul căruia a fost construit un nou corp de clădire atașat spitalului și prin care s-au achiziționat dotări medicale de ultimă generație în sumă de peste 6 milioane de lei.

Alte proiecte finalizate în Vișeu de Sus sunt:

 • 𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐝𝐨𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐒̦𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚̆ 𝐍𝐫. 𝟕, proiect finalizat în valoare totală de peste 13 milioane de lei;
 • 𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚𝐬𝐟𝐚𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞𝐫 𝐅𝐚𝐛𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐝𝐞 𝐏𝐚̂𝐢𝐧𝐞 – 𝐬𝐭𝐫𝐚̆𝐳𝐢𝐥𝐞 𝐀𝐮𝐫𝐞𝐥 𝐕𝐥𝐚𝐢𝐜𝐮, 𝐌𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐂𝐢𝐨𝐜𝐚̂𝐫𝐥𝐢𝐞𝐢, 𝐒𝐭𝐚̂𝐧𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐞𝐢 𝐬̦𝐢 𝐈𝐳𝐯𝐨𝐚𝐫𝐞;
 • 𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚𝐬𝐟𝐚𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐈𝐳𝐚 – 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝟒 𝐭𝐫𝐨𝐧𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞;
 • 𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚𝐬𝐟𝐚𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞𝐫 𝐅𝐞𝐡𝐞𝐫 𝐒̦𝐚𝐧𝐝𝐨𝐫, după ce în prealabil au fost construite rețelele de apă și de canalizare menajeră pe toate străzile;
 • 𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚𝐬𝐟𝐚𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐚̆𝐳𝐢𝐥𝐞 𝟏 𝐌𝐚𝐢 𝐬̦𝐢 𝐑𝐢̂𝐮𝐥𝐮𝐢 cu o lungime totală de 2 km (de la pod A.I. Cuza la pod Valea Scradei)
 • 𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐦𝐚𝐟𝐨𝐫𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐭𝐫𝐨𝐧𝐬𝐨𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚 𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐮𝐥𝐮𝐢 (de la Spitalul Orășenesc până la Școala Nr. 7, respectiv 8 treceri de pietoni semaforizate), în valoare de peste 500.000 lei;
 • A𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚 𝟏𝟎 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐛𝐮𝐳𝐞 𝐞𝐱𝐜𝐥𝐮𝐬𝐢𝐯 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐢𝐜𝐞, în valoare de peste 13 milioane de lei.

Principalele proiecte aflate în derulare în Vișeu de Sus:

 • Înființare rețea de distribuție și racordare a gazelor naturale care va avea peste 4.600 de branșamente si o lungime totală de 115 km. Licitația pentru proiectare și execuție lucrări a fost recent finalizată, se lucrează la PT, urmând ca în luna aprilie să se înceapă lucrările.
 • Sunt finanțate și în diferite stadii de execuție 20 de blocuri de locuințe – finanțare PNRR componenta 5 (aproximativ 50 de milioane de lei).
 • S-a obținut finanțare de 20 de milioane de lei pentru 𝐫𝐞𝐧𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐞𝐭𝐢𝐜𝐚̆ 𝐚 7 instituții de învățământ din proprietatea UAT: Grădinița Veronica, str. Brazilor, Grădinița Veronica, str. Păcii, Grădinița nr. 5, str. Mălinului, Grădinița Nr. 2, str. 9 Mai, Liceul Teoretic Bogdan Vodă, Școala Nr. 2 și Școala Nr. 4.
 • 𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 aflate în execuție, 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐛𝐚𝐭𝐞 de către AFM, pentru Internatul Liceului Teoretic Bogdan Vodă, Școala Nr. 3 Rădeasa și Școala Nr. 5 Valea Scradei, în valoare cumulată de 8,3 milioane de lei.
 • Reabilitarea străzilor Arsița și Mioriței – în valoare totală de 29 de milioane de lei, peste 400 de gospodării beneficiază acum de o reală rețea de străzi, pe o lungime cumulată de 9 km.
 • 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐬̦𝐚̆ 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐮𝐥 𝐕𝐢𝐬̦𝐞𝐮 𝐝𝐞 𝐒𝐮𝐬 pentru 110 copii, aprobat prin CNI, în valoare de peste 22 de milioane de lei.
 • proiect 6 stații de încărcare vehicule electrice – AFM
 • proiect 6 stații de încărcare vehicule electrice – PNRR
 • proiect modernizare iluminat public – AFM
 • S-a obținut aprobare pentru dotarea cu mobilier, echipamente IT și materiale didactice pentru TOATE instituțiile de învățământ din Vișeu de Sus, în valoare de peste 1,2 milioane de euro.

Cu astfel de profesioniști vine PSD Maramureș în fața cetățenilor, pentru că noi MUNCIM PENTRU OAMENI!

Gabriel Zetea,
Chestor al Camerei Deputaților
Președinte PSD Maramureș

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri