17.7 C
Baia Mare
miercuri, iunie 19, 2024

Colaborare interinstituțională în Maramureș, pentru siguranța în școli: măsuri eficiente împotriva consumului de droguri

Recomandarea editorului

Sub coordonarea subprefectului Enikő Erzsébet Krizsanovszki, reprezentanți ai instituțiilor cheie din Maramureș se angajează în acțiuni decisive pentru sporirea siguranței elevilor și a cadrelor didactice.

În cadrul ședinței conduse de subprefect, participanții, printre care Consiliul Județean Maramureș, Inspectoratul de Poliție, Jandarmeria și alte entități au discutat măsurile concrete din Planul teritorial comun de acțiune pentru siguranța în școli.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție au anunțat formarea unui grup de lucru pentru prevenirea și combaterea consumului/traficului de droguri în școli. Este vorba despre șapte acțiuni ample derulate pentru informarea a peste 1300 de elevi și 50 de cadre didactice.

Jandarmeria a desfășurat acțiuni privind ordinea și siguranța în zonele școlare.  Peste 1100 de participanți au fost angrenați la activități preventive, inclusiv cele dedicate combaterii delicvenței juvenile și a fenomenului „bullying”.

Direcția Poliția Locală Baia Mare a consolidat prezența la nouă unități de învățământ, colaborează strâns cu alte instituții și extinde zonele de patrulare.

Centrul de Prevenire și Consiliere Antidrog Maramureș a desfășurat activități de conștientizare în școli și comunități. Au fost implicate peste 2000 de persoane și colaborând cu 150 de cadre didactice.

Participanții la ședință au propus continuarea unei campanii media și online de informare despre consumul de droguri, inițiată de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș prin difuzarea de videoclipuri.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri