34.7 C
Baia Mare
luni, iulie 15, 2024

Decizie definitivă în cazul polițistului de la rutieră din Baia Mare acuzat de luare de mită: condamnare cu suspendare și muncă în folosul comunității

Recomandarea editorului

Agentul șef de poliție Romeo Pretli de la Biroul Rutier Baia Mare se confruntă cu o sentință semnificativă după ce Curtea de Apel Cluj a anulat verdictul inițial pronunțat de Tribunalul Maramureș.

La începutul lunii decembrie 2021, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) au adus acuzații serioase împotriva polițistului. Acesta ar fi primit sume de bani în lei și valută de la trei persoane în schimbul neimplicării în sancționarea acestora pentru abateri rutiere. Potrivit materialului de urmărire penală, polițistul nu ar fi îndeplinit corect atribuțiile sale de serviciu.

La momentul respectiv, DGA a argumentat că probele obținute susțin presupunerea rezonabilă că acuzațiile aduse polițistului sunt întemeiate.

În 6 decembrie 2023, Curtea de Apel Cluj a hotărât să respingă achitarea acuzaților pentru acțiunea materială din data de 15 iulie 2020. Instanța a confirmat că polițistul va fi condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Decizia instanței include și o pedeapsă complementară: interzicerea exercitării anumitor drepturi pentru o perioadă de 2 ani. Acesta nu va putea ocupa funcții publice sau de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. De asemenea, va fi supus supravegherii timp de 4 ani, cu Serviciul de Probațiune Maramureș având rolul de a monitoriza respectarea acestor restricții.

Polițistul va fi obligat să respecte cu strictețe măsuri de supraveghere, cum ar fi prezentarea la Serviciul de Probațiune în termenele stabilite, primirea vizitelor consilierului de probațiune și anunțarea în prealabil a oricărei schimbări în privința locuinței sau a locului de muncă.

În cadrul termenului de supraveghere, acesta va efectua o muncă neremunerată în folosul comunității, contribuind astfel la reabilitarea sa și la repararea prejudiciului adus societății. Acest caz subliniază importanța sistemului judiciar în combaterea corupției și menținerea integrității în rândul forțelor de ordine.

Infomm

 

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri