21.7 C
Baia Mare
luni, mai 27, 2024

Delegație maramureșeană în capitala Suediei, pentru rugăciune și solidaritate socială

Recomandarea editorului

Într-o atmosferă de spiritualitate și solidaritate, o delegație din Maramureș a avut onoarea de a participa la Sfânta și Dumnnezeiasca Liturghie în Stockholm. Demersul a fost marcat de binecuvântarea Preafințitului Iustin și a Preasfințitului Macarie.

Delegația a trecut pe la Parohia Sfânta Treime, Sfântul Proroc Ioan Botezătorul și Sfântul Ierarh Ioan Maximovici din Tungelsta, în data de 19 noiembrie 2023.

Sub coordonarea preoților slujitori ai parohiei, delegația a fost onorată de prezența părintelui arhim. dr. Casian FILIP, Vicar administrativ, care a împărtășit cu credincioșii un cuvânt de învățătură plin de înțelepciune despre Pilda bogatului nemilostiv.

Alături de el, au fost prezenți pr. dr. Valeriu-Mircea VANA, Directorul Agenției Pelerinul Creștin și coordonatorul serviciului social de asistență comunitară al EORMMSM, și Pr. Ionuț Dorin PLEȘ, Președinte ATOCEM Baia Mare și asistent comunitar în cadrul proiectului Biserica alături de comunitate.

După Sfânta Liturghie, delegația a interacționat cu preoții și membrii parohiei, discutând despre activitățile social-filantropice și slujirea aproapelui în capitala Suediei. O atenție deosebită a fost acordată proiectului de succes, cu discuții privind direcțiile actuale de dezvoltare a proiectelor sociale. De asemenea, s-a evidențiat mărețul proiect desfășurat la Desești, în Satul Copilăriei, prin muncă susținută și dedicată.

Ziua s-a încheiat cu discuții despre multiplicarea acestui proiect de succes și perspectivele viitoare, subliniind importanța inițiativelor sociale într-o lume a solidarității. Delegația a fost apoi onorată cu o agapă oferită cu dragoste de către parohie, într-o atmosferă de comuniune și prietenie.

Credit foto: Danut Bojor.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri