8.7 C
Baia Mare
vineri, februarie 23, 2024

Jandarmii maramureșeni fac constant acțiuni de prevenție printre elevi cu acțiuni de informare și de prevenire a actelor de natură antisocială

Recomandarea editorului

Pe întreg parcursul lunii ianuarie, jandarmii maramureșeni au continuat seria acțiunilor preventive în școlile din județul nostru. Au derulat săptămânal activități menite să informeze elevii, dar și să prevină actele de natură antisocială în școli și în proximitatea acestora. 

În această perioadă, beneficiarii activităților au fost elevii de liceu dar și cei de gimnaziu din cadrul următoarelor unități școlare: Colegiul Tehnic ,,C.D.Nenitescu”, Liceul Teoretic ,,Nemeth Laszlo”, Liceul cu Program Sportiv, Școala Gimnazială ,,Ion Luca Caragiale, din Baia Mare, Liceul Tehnologic ,,Marmația” din Sighetu Marmaţiei, Școala cu clasele I-VIII din Făursti și Școala Gimnazială din Ciocotis.

În colaborare cu reprezentanți ai Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș și cu reprezentanți ai Centrului Antidrog Maramureș, jandarmii au dezbătut teme de interes pentru elevi precum: siguranța în școli, fenomenul bullying sau consumul de alcool și substanțe interzise. De asemenea, jandarmii, polițiștii și reprezentanții Antidrog le-au prezentat elevilor care sunt diferențele între contravenții și sancțiuni, regimul răspunderii penale, dar și cele privitoare la faptele de tulburare a liniștii și ordinii publice.

Totodată, elevilor li s-au oferit recomandări privitoare la comportamentele dezirabile în mediul școlar, atât în relațiile cu colegii, cât și cu profesorii sau cu personalul școlii.

Jandarmii maramureșeni vor continua seria acțiunilor preventive în școlile din județul nostru și pe parcursul lunilor următoare.

Informații furnizate de Inspectoratul Județean de Jandarmi Maramureș

Infomm

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele știri