18.7 C
Baia Mare
luni, mai 20, 2024

Mai multe străzi din Baia Sprie vor intra în reabilitare și modernizare, anunță Primăria

Recomandarea editorului

Zilele trecute s-a semnat unul dintre cele mai importante și de impact proiecte pentru Baia Sprie. Mai multe străzi vor intra în reabilitare și modernizare, anunță primarul Alin Sebastian Bîrda.

„REABILITAREA ȘI MODERNIZAREA STRĂZILOR DECEBAL, MATEI CORVIN, COLONIA DRAGOȘ VODĂ, ALEEA MINERILOR, STRĂBUNILOR, MIHAI EMINESCU, PIETROSULUI, UAT BAIA SPRIE, JUDEȚ MARAMUREȘ” este titlul demersului mult așteptat de băisprieni.

„Am reușit să accesăm finanțare pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny pentru reabilitarea a 11 tronsoane de străzi. Este o finanțare substanțială care va reduce presiunea pe bugetul local în ceea ce privește reabilitarea străzilor de pe raza orașului nostru – 14.104.285,82 lei inclusiv TVA care vor merge către următoarele componente:

– lungimea totală a strazilor care vor fi reabilitate – 4.373,00m.

– suprafață totală construită – aprox. 35.300,00 mp.

– structura rutieră pe străzile Aleea Minerilor, Decebal, Străbunilor, Colonia Dragoş Vodă și Pietrosului va fi din asfalt, iar pe străzile Matei Corvin și Mihai Eminescu va fi parțial pavaj de piatră și asfalt.

– sunt prevăzute lucrări de scurgere a apelor, se vor realiza platforme de încrucișare, lucrări de siguranță circulației și amenajarea spațiilor verzi și se vor amenaja accesele la proprietățile private.

Proiectul este unul foarte ambițios și cuprinzător. Va reprezenta unul dintre cele mai de anvergură proiecte da infrastructură pe care le implentăm pe o suprafață foarte extinsă a orașului”, arată primarul Bîrda.

După semnarea contractului urmează etapa de realizare a proiectului tehnic, procedurile de achiziții urmând ca în primăvara anului 2024 să fie demarate efectiv lucrările.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri