21.7 C
Baia Mare
marți, iulie 16, 2024

Mesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, de Ziua Unirii Principatelor Române: „Sǎ ne unim sub valorile care ne definesc și să construim un viitor demn de trecutul nostru glorios”

Recomandarea editorului

La 165 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească, încă rememorăm cu emoție momentul istoric pe care aveau să se sprijine demersurile de clădire a statului independent, puternic și modern pe care îl cunoaștem astăzi. Dincolo de actul de coeziune teritorială, unirea principatelor române de la 24 ianuarie 1859 a constituit o materializare a celor mai înalte aspirații naționale ale poporului nostru, dar și dovadă de necontestat a unității și solidarității populare.

Prilej de recunoștință față de sacrificiile înfăptuite de înaintații noștri în numele unei Românii puternice și unite, această zi ne invită să reflectăm asupra parcursului istoric al țării noastre, servindu-ne drept sursă de inspirație și totodată, de forță, pentru depășirea oricăror obstacole. Acest pas hotărâtor în procesul de consolidare a identității naționale românești continuă să însuflețească românii și să-i mențină uniți în fața provocărilor și a încercărilor de dezbinare.

Astăzi, mai mult ca oricând, suntem chemați să ne onorăm moștenirea, să ne unim sub valorile fundamentale care ne definesc și să pășim împreună, încrezători, spre un viitor demn de marile de acte de curaj ale înaintașilor noștri.

La mulți ani întru unitate! La mulți ani, România!

La mulți ani, dragi maramureșeni! La mulți ani, dragi români!

Ionel Bogdan

Președinte Consiliul Județean Maramureș

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri