21.7 C
Baia Mare
marți, iulie 16, 2024

Moarte șocantă în Baia Mare. O fetiță de numai 2 ani a murit în sala de operații după ce a ajuns la Spitalul Județean în stare gravă. Avea leziuni pe corp, iar medicii au anunțat Poliția. Ce le-a spus polițiștilor mama copilei:

Recomandarea editorului

O fetiță de numai doi ani a murit în dimineața zilei de vineri, 5 iulie, la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare. Potrivit VasileDale.ro, copila a decedat în timpul unei operații. Copila a fost adusă la unitatea de urgență de către mama acesteia, o femeie din Apa care locuiește fără forme legale în Baia Mare, pentru că s-ar fi simțit rău. Imediat ce a fost examinată de către medici, aceștia au anunțat Poliția, descoperind mai multe leziuni pe corpul micuței.

Conform medicilor, starea fetiței la momentul în care a ajuns la spital era gravă. S-a decis trimiterea acesteia imediat în sala de operații unde, din nefericire, nu a putut să fie salvată.

Ce spune DGASPC Maramureș

În cursul zilei de 4 iulie 2024, specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș s-au deplasat de îndată la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare pentru a evalua situația și pentru a oferi sprijinul necesar, în urma sesizării transmise de reprezentanții unității medicale.
În paralel cu ancheta celorlalte instituții abilitate, DGASPC Maramureș a demarat propria anchetă, fiind realizate interviurile atât cu mama fetiței, cât și cu concubinul acesteia.
Având în vedere decesul ulterior al minorei, DGASPC Maramureș a solicitat Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare toate documentele medicale referitoare la minora în cauză. Analiza acestor documente este esențială pentru a stabili dacă asupra minorei au fost exercitate acte de violență.
În cazul în care actele medicale vor confirma suspiciunile de violență, instituția noastră va dispune măsurile legale necesare pentru protecția celuilalt copil aflat în prezent în grija mamei și a concubinului acesteia.
DGASPC Maramureș își reafirmă angajamentul de a proteja drepturile și siguranța tuturor copiilor și va colabora strâns cu autoritățile competente pentru a se asigura că cei responsabili sunt trași la răspundere conform legii.

Ce spune Poliția

La data de 4 iulie a.c., reprezentanții unei unități spitalicești din Baia Mare au sesizat Poliția Municipiului Baia Mare în legătură cu faptul că o minoră, de 2 ani, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, prezenta leziuni fizice.
Din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că leziunile s-ar fi putut produce prin violență.
Polițiștii au identificat-o pe mama minorei, o tânără, de 23 de ani din comuna Apa, județul Satu Mare, care locuiește fără forme legale în Baia Mare.
În cursul nopții, minora a decedat. Cadavrul a fost transportat la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei morții.
În cauză, a fost întocmit dosar penal și, sub coordonarea procurorului, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului, lovire sau alte violențe și ucidere din culpă.

Ce spun medicii

S-a prezentat în serviciul UPU Pediatrie, adusă de echipajul SMURD, o fetiță în vârstă de 2 ani și 7 luni cu stare generală gravă. Practic fetița prezenta multiple echimoze la nivelul corpului, cu abdomenul mult destins motiv pentru care a fos dusă de urgență direct în sala de operații. În sala de operații s-a constatat o patologie abdominală gravă respectiv un abdomen acut chirurgical cauzat de o peritonită care a apărut în urma unei rupturi de intestin. Din păcate, pacienta în cursul intervenției chirurgicale a avut două stopuri cardio respiratorii, al doilea neresuscitabila declarat dr. Lucian Bogdan, director medical Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri