21.7 C
Baia Mare
marți, iulie 16, 2024

Primarul Ioan Doru Dăncuș își onorează promisiunile: tinerii și reprezentanții mediului de afaceri, implicați în administrația publică locală din Baia Mare

Recomandarea editorului

Primarul municipiului Baia Mare, Ioan Doru Dăncuș, își onorează promisiunile prin implicarea activă a tinerilor și reprezentanților mediului de afaceri în deciziile administrative ale orașului.

Tot ceea ce îmi asum, onorez! Am spus în campania electorală că voi implica activ tinerii și mediul de afaceri în administrația orașului, mă țin de cuvânt. Tinerii băimăreni și reprezentanții mediului de afaceri din Baia Mare au de acum oportunitatea de a se implica în deciziile care țin de comunitate și oraș, în mod oficial! Cheia unei dezvoltări sustenabile constă în dialogul permanent și strânsa colaborare dintre factorii decidenți și cetățenii din toate categoriile”, a subliniat Ioan Doru Dăncuș.

Au fost înființate Comisia de Dialog Economic și Consiliul Consultativ al Tinerilor

În ședința recentă a Consiliului Local, primarul a propus înființarea Comisiei de Dialog Economic și a Consiliului Consultativ al Tinerilor, inițiative aprobate cu succes de aleșii locali. De asemenea, a fost validat și un acord de cooperare între Primăria Baia Mare, Ocolul Silvic Maramureș și AJVPS Maramureș.

Realizarea Comisiei de Dialog Economic este o promisiune pe care am făcut-o în cadrul unei dezbateri cu mediul de afaceri, prin intermediul Asociației Întreprinzătorilor Maramureș și a Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, în campania electorală. Avem nevoie de experiența și expertiza antreprenorilor locali, a profesioniștilor”, susține Ioan Doru Dăncuș.

Comisia va fi formată din reprezentanții mediului de afaceri local și are ca scop implicarea antreprenorilor în susținerea dezvoltării economice locale. Printre atribuțiile principale se numără dezbaterea publică a proiectelor de acte normative cu impact economic și oferirea de consultanță în întocmirea portofoliului de proiecte cu finanțări nerambursabile, prin fonduri europene.

Într-o altă dezbatere care a avut loc săptămânile trecute cu tinerii din Baia Mare, am stabilit că vocea acestora trebuie să se facă auzită la nivelul administrației locale. În acest sens, am constituit Consiliul Consultativ al Tinerilor Baia Mare, o structură consultativă în domeniul tineretului din care vor face parte asociații de tineret”, spune primarul municipiului Baia Mare.

Tinerii vor putea participa direct la deciziile din diverse domenii, inclusiv cultură, educație, sănătate și dezvoltarea infrastructurii urbane de tineret. Deja, cinci organizații neguvernamentale de tineret și-au exprimat interesul de a se alătura consiliului.

Printr-un acord de cooperare pentru dezvoltare locală vor fi revitalizate zone de interes pentru băimăreni

Un alt proiect de hotărâre pe care l-am inițiat și care a fost aprobat de către colegii mei din Consiliul Local ține de un acord de cooperare între municipiul Baia Mare, Ocolul Silvic Municipal și AJVPS Maramureș. Este un demers pe care mi l-am dorit foarte mult, un parteneriat prin care avem posibilitatea de a revitaliza zone de interes local aflate azi, din păcate, în paragină, precum zona Lacului Bodi din Ferneziu”, a declarat Ioan Doru Dăncuș.

Acest parteneriat vizează dezvoltarea capacităților turistice și crearea unor spații de agrement, incluzând o rezervație cinegetică și de pescuit.

Iată cum, împreună, punem în practică tot ceea ce am convenit în ultimele luni cu voi, băimărenii. Împreună administrăm orașul nostru și creionăm viitorul pe care ni-l dorim pentru comunitatea noastră și pentru Baia Mare!”, a mai spus primarul municipiului Baia Mare.
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri