26.7 C
Baia Mare
luni, iulie 15, 2024

Noapte dificilă pentru salvamontiștii maramureșeni, care au pornit în salvarea unui ucrainean în zona Vf. Pop Ivan

Recomandarea editorului

Acțiune în derulare a SPJ Salvamont Maramureș de căutare – salvare a unui cetățean ucrainean în zona Vf. Pop Ivan din județ.

Apelul venit prin 112 a informat despre faptul ca cetățeanul ucrainean și-a anunțat familia că a trecut în zona mai sus menționată. Cu intenția de a coborâ spre o zonă locuită a județului Maramureș.

„Din păcate nu avem alte detalii, nu avem nicio localizare, ucraineanul având telefonul închis de mai bine de 4 ore”, anunțau azi noapte salvamontiștii.

2 echipe de salvatorii montani au ieșit în teren împreună cu colegii de la Poliția de Frontieră structura Poienile de Sub Munte. Salvatorii montani au și drona cu termoviziune și binoclul cu termoviziune, dar datorita condițiilor meteo probabil vor fi greu de folosit.

În zona menționată este zăpadă, iar temperatura este negativa. Salvatorii montani au lucrat pe perioada verii și a toamnei și au montat stâlpi indicatori de care speră că cetățeanul ucrainean va ține seamă.

Dupa verificarea a trei posibile trasee pe unde putea să coboare și pentru că nu l-au găsit, neavând de-altfel niciun alt indiciu, spre dimineață salvatorii montani au decis să se retragă la baza Salvamont și să aștepte informații noi.

Astăzi se vor relua căutările. Vom reveni cu noutăți.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri