34.7 C
Baia Mare
luni, iulie 15, 2024

Noi măsuri de sprijin pentru fermierii români. „Guvernul a aprobat cea mai avantajoasă formă de creditare pentru agricultori: Creditul Fermierului” – Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș

Recomandarea editorului

Pentru acest program au fost alocate fonduri de aproximativ 165 de milioane de euro, prin care va fi acoperită partea cea mai importantă a dobânzii la creditele bancare.

„Practic, statul suportă rata dobânzii ROBOR, iar fermierii vor avea credite cu dobândă de doar 1,95% pe an. Fiecare beneficiar poate primi 280.000 de euro, pentru acoperirea ROBOR pe 5 ani”, arată senatorul Sorin Vlașin.

Tot în ședința de guvern de săptămâna trecută, a fost luată decizia pentru achitarea și în 2024 a 50% din valoarea facturilor pentru energia electrică folosită în irigarea culturilor agricole.

„Este o măsură care alături de asigurarea apei gratuite pe canalele principale de irigații stimulează folosirea irigațiilor pentru obținerea unor producții mai bune. PSD își respectă angajamentele, pentru că noi ținem cu România!”, a mai declarat senatorul Sorin Vlașin.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri