21.7 C
Baia Mare
marți, iunie 25, 2024

Noul Plan Urbanistic Zonal al Centrului Istoric din Baia Mare, în consultare publică! UDMR Baia Mare invită cetățenii orașului să consulte documentul: “E nevoie de grijă, atenție și mai ales de interes pentru a proteja moștenirea arhitecturală a orașului nostru”

Recomandarea editorului

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) a Centrului Vechi din Baia Mare a intrat, conform legii, în consultare publică. Asta înseamnă că fiecare cetățean al municipiului Baia Mare poate consulta documentația la baza căreia va sta orice intervenție/construcție care se va desfășura în această zonă în următorii ani.

UDMR Maramureș, prin vocea președintelui și a consilierului local băimărean Pinter Zsolt, invită cetățenii din întreg municipiul să ia parte la consultarea publică, o etapă de o importanță majoră în procesul de adoptare a unei astfel de hotărâri.

„După cum știm deja, acest PUZ va reglementa tot ce ține de intervențiile arhitecturale, construcții din zona Centrului Istoric din Baia Mare pentru următorii ani. Înțelegem că documentația e stufoasă, proiectul e compus din peste 280 de pagini. Cu toate acestea, e obligația noastră, a tuturor, să ne asigurăm că moștenirea arhitecturală a orașului nostru va fi păstrată.
Alături de colegul meu din Consiliul Local, Pap Zsolt și împreună cu ceilalții membri ai UDMR Maramureș căutăm constant să transparentizăm tot ce ține administrația publică și să prezentăm maramureșenilor ideile, proiectele și acțiunile așa cum sunt ele. Pentru că, la finalul zilei, comunitatea e cea care trebuie să beneficieze de toate acestea.
Avem nevoie de implicarea fiecăruia pentru a evolua. Îi invităm pe toți băimărenii să citească, să verifice acest Proiect de hotărâre de importanță majoră pentru municipiu și să ne transmită orice fel de neconcordanțe, în cazul în care găsesc vreuna”, a declarat Pinter Zsolt, președintele UDMR Maramureș și consilier local al municipiului Baia Mare.

Proiectul de hotărâre privind noul PUZ al Centrului Vechi din Baia Mare poate fi consultat AICI: https://www.baiamare.ro/ro/Administratie/Administratia-Publica-Locala/Anunturi-si-comunicate/Proiecte-in-dezbatere–Legea-52-din-2003/Proiect-de-hotarare-privind-aprobarea-Planului-Urbanistic-Zonal-Reactualizare-Plan-Urbanistic-Zonal-Centrul-Istoric-Baia-Mare–initiator–MUNICIPIUL-BAIA-MARE/?fbclid=IwAR0uvYcpqq0TMAzZbgYlOL1y-lqDzyljCNlVWcgpz9b4oYxsgK2qiKbT544

 

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri