21.7 C
Baia Mare
marți, iunie 25, 2024

OPINIE – Motivul real al excluderii lui Mircea Cirț din PNL. Mesaj de bun simț, dar tranșant dat de Ionel Bogdan, care își consolidează poziția de lider în Maramureș

Recomandarea editorului

Consilierul local Mircea Cirț a fost exclus oficial din PNL Maramureș. Decizia Biroului Politic a fost validată de președintele formațiunii județene, Ionel Bogdan. Oficial, Mircea Cirț a fost exclus pentru că nu a susținut proiectele asumate de liberali pentru Maramureș, implicit pentru Baia Mare. 

Reacția lui Cirț în urma excluderii ne dă, însă, și explicația pentru derapajele imputate de liberali: va candida la funcția de primar al municipiului Baia Mare. Aici era buba. Știind că PNL va susține un alt liberal pentru alegerile locale, Cirț nu s-a strofocat să contribuie pentru implementarea proiectelor vizate și a fost eliminat.

Mai mult, nu l-a ajutat nici planul personal de a ajunge măcar viceprimar. Deși PNL a transmis public că nu va accepta nici o funcție de conducere în administrația actuală, Cirț a încercat să forțeze prin tot felul de înțelegeri cu alții.

Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș a dat aseară un mesaj de bun simț, subliniind că îl apreciază pe Cirț ca om, însă nu acceptă în echipa sa politicieni care nu susțin proiectele asumate de liberali in fața maramureșenilor.
Pe de altă parte, mesajul lui Ionel Bogdan emană curaj, asumare și putere. Nu mulți lideri de partid își permit să dea în general, dar mai ales în prag de alegeri, astfel de mesaje în care atrag atenția tuturor aleșilor locali că dacă nu fac treabă, pleacă. Bogdan își subliniază astfel poziția fermă pe care o are în județ, având curajul de a face pașii necesari pentru a asigura îndeplinirea obiectivelor administrative asumate.

În ceea ce privește candidatura lui Mircea Cirț, rămâne de văzut de unde va fi asumată politic. Sunt discuții că ar urma să bată palma cu PSD. Acolo, Gabriel Zetea, președintele formațiunii maramureșene, este presat. Dacă nu confirmă la alegerile din acest an, sunt slabe șanse să mai fie susținut ca lider al social democraților maramureșeni.

Din datele care există în acest moment, pe surse, Mircea Cirț nu stă chiar bine, astfel că ar fi un pericol pentru PSD Maramureș, care vizează cât mai multe primării în județ, dar și Consiliul județean. Gabriel Zetea va trebui să ia cea mai bună decizie pentru PSD, având o listă scurtă de candidați, rămâne de văzut pe mâna cui va merge.

În ceea ce privește figura făcută de Cirț la alegerile trecute, când a candidat din partea PNL, dar nu a confirmat, având totuși un procent decent, aceste date nu mai sunt de actualitate. Cirț nu și-a susținut avantajul de atunci, preferând să rămână la un nivel călduț, dar mediocru, în postura de ales local.

Nu a făcut nici suficientă opoziție, dar nu a susținut nici proiecte importante pentru Baia Mare. Desigur, are un grup de susținători considerabil, dar care în contextul general nu poate să cântărească decisiv la alegeri.

Rămâne de văzut în final ce se întâmplă. Cert este că se anunță luni interesante din punct de vedere electoral și politic în Baia Mare, în întreg Maramureșul.

Annamaria Barbur-Somay

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Mircea Cirț fuge după mai mulți iepuri şi nu o să prindă nici unul !
    Cel mai bine pt.el ar fi să candidate independent, aşa va vedea adevărata valoare pe care o are!
    De pierdut are si PNL întrucât Mircea Cirț îi sfidează de peste 3 ani, nu de acuma. DECI unde a fost Ionel Bogdan în aceşti 3 ani? Trebuia să-l dea afară mult mai repede, nu acuma la final când impactul este minor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri