7.7 C
Baia Mare
duminică, aprilie 21, 2024

Percheziții în Baia Mare, la spălătoria și casa unui fost preot! Bărbatul este anchetat pentru evaziune fiscală, dar mai are un dosar penal și pentru act sexual cu un minor și racolarea minorilor în scop sexual

Recomandarea editorului

Polițiștii băimăreni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, au descins ieri la o spălătorie auto din oraș, dar și la domiciliul unui fost preot, actual administrator al spălătoriei. Bărbatul este cercetat în acest caz pentru că ar fi comis acte de evaziune fiscală, prejudiciind statul cu aproximativ 150.000 de lei.

Conform VasileDale.ro, administratorul cercetat pentru evaziune fiscală este unul și aceași fost preot din Baia Mare anchetat și într-un alt dosar, pentru săvârșirea infracțiunile de act sexual cu un minor, racolarea minorilor în scop sexual în formă continuată și tentativă la transmiterea sindromuui imunodeficitar dobândit.

Ce spune Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș

În data de 12 martie 2024, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Maramureş – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, au pus în executare un număr de 5 mandate de percheziţie domiciliară, emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş, într-un dosar având ca obiect presupusa comitere a infracţiunii de evaziune fiscală prevăzută de art. 9 alin. 1 lit. b din Legea nr. 241/2005.
În fapt, cercetările efectuate până în prezent au condus la suspiciunea rezonabilă că o persoană fizică, administrator al unei societăţi comerciale, în perioada august 2022 – iunie 2023, ar fi omis în mod repetat înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii şi în alte documente legale, a unor venituri realizate din activitatea de întreţinere, cosmetizare şi spălare a autovehiculelor, cu punct de lucru – spălătorie auto, cu consecinţa cauzării unui prejudiciu bugetului consolidat al statului estimat provizoriu la aproximativ 150 000 lei.
Percheziţiile au vizat identificarea şi ridicarea unor obiecte, înscrisuri, documente, date și informații înregistrate pe suporturile electronice de stocare, pe suporturi optice, ce pot constitui mijloace de probă, fiind în prezent în desfăşurare.
Raportat la stadiul cercetărilor şi la actele procedurale efectuate în cauză precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare.
Facem precizarea că aceste activităţi procedurale nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri