21.7 C
Baia Mare
miercuri, iunie 26, 2024

Polițiștii maramureșeni sunt pe urmele unor infractori care au înșelat locuitori din Satu Mare, Iadăra și Baia Mare printr-o schemă pe rețele de socializare

Recomandarea editorului

În ultimele zile, un val de înșelăciuni a lovit județul Satu Mare, dar și localitățile Iadăra și Baia Mare din Maramureș. Patru persoane cu vârste între 20 și 34 de ani au căzut victime a unei sofisticate scheme pe rețelele de socializare. Polițiștii IPJ Maramureș sunt pe urmele infractorilor, iar prejudiciul estimat se ridică la 4.150 de lei.

Individul, sub pretextul unei urgențe, a contactat victimele prin intermediul unei rețele de socializare, solicitând sprijin financiar. Cu toate că cei afectați au transferat sumele cerute, au descoperit ulterior că conturile lor au fost accesate ilegal de terți.

Una dintre victime, o tânără de 22 de ani din Baia Mare, s-a prezentat deja la sediul IPJ Maramureș pentru a raporta accesarea neautorizată a contului său.

Eforturile polițiștilor se concentrează acum pe investigarea infracțiunilor de fals informatic, alterarea integrității datelor informatice și înșelăciune. IPJ Maramureș avertizează comunitatea asupra riscurilor asociate utilizării rețelelor de socializare și îndeamnă la verificarea atentă a informațiilor pentru a preveni astfel de escrocherii.

Recomandarea este clară: documentați-vă și asigurați-vă că interacționați cu persoane autentice online. În cazul în care cădeți victimă unei înșelăciuni similare, contactați imediat poliția. Internetul, în ciuda beneficiilor, ascunde pericole reale, iar vigilenta este cheia pentru a le evita.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri