18.7 C
Baia Mare
luni, mai 20, 2024

Prefectul de Maramureș solicită ca elevii să intoneze Imnului Național la începutul programului zilnic în școlile gimnaziale

Recomandarea editorului

Într-un efort de consolidare a identității naționale, prefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder, a cerut ca Imnul Național să fie intonat la începutul programului zilnic în școlile gimnaziale.

„Orice națiune se identifică printr-o serie de simboluri fundamentale, iar între acestea, drapelul, imnul, stema și limba maternă ocupă un loc central,” a declarat prefectul. „Aceste elemente sunt pilonii care definesc și însoțesc istoria și evoluția unei comunități.”

În contextul în care școala joacă un rol esențial în cultivarea conștiinței naționale și formarea identității, prefectul a subliniat importanța intonării Imnului Național în școlile gimnaziale. El a menționat că această practică sporește conștiința civică și patriotică a elevilor, contribuind la consolidarea valorilor naționale.

„Învățământul românesc a dovedit de-a lungul timpului că înțelege profund rolul său în modelarea personalităților elevilor, cultivându-le nevoia de a cunoaște istoria și de a evidenția cultura și valorile românești,” a adăugat prefectul.

Prefectul Stauder a reamintit că, conform prevederilor Legii nr. 75/1994, este esențial ca în școlile gimnaziale să se intoneze Imnul Național, ,,Deșteaptă-te, române”, la începutul programului zilnic. A îndemnat cadrele didactice, elevii și părinții să sprijine această practică, contribuind astfel la educația patriotică și la afirmarea identității românești.

Infomm

 

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri