18.7 C
Baia Mare
luni, mai 20, 2024

Primul pas către mobilitatea verde: Consiliul Județean Maramureș aduce un autoturism electric în parcul auto

Recomandarea editorului

Consiliul Județean Maramureș a marcat un moment semnificativ prin achiziționarea primului autoturism 100% electric. Asta în cadrul proiectului „MOBI – Modern Border Infrastructure – Successful Carpathian Region”. 

Acest proiect internațional are ca scop îmbunătățirea infrastructurii de transport și de frontieră pentru a promova mobilitatea transfrontalieră eficientă în regiunea Carpatică.

Autoturismul electric reprezintă o inițiativă proactivă de încurajare a transportului sustenabil. Fără emisii poluante, acest demers servește drept exemplu instituțional pentru adoptarea mijloacelor de transport ecologice. Acesta va fi utilizat în activitățile curente și va contribui la promovarea unei „mobilități verzi” în cadrul Consiliului Județean Maramureș.

Pe lângă aceasta, proiectul „MOBI” a generat un Plan comun de mobilitate transfrontalieră. Acesta include strategii regionale pentru dezvoltarea infrastructurii de transport și de frontieră în regiunile de frontieră din Ucraina, Ungaria, Slovacia și România. Planul este disponibil în limba română și engleză, asigurând accesibilitatea pentru toți cei interesați.

Proiectul a contribuit la crearea Planului de mobilitate al județului Maramureș pentru perioada 2020-2030. Asta reprezintă o bază solidă pentru viitoarele proiecte de infrastructură și mobilitate, precum și pentru facilitarea trecerii frontierei către Ucraina.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri