16.7 C
Baia Mare
luni, mai 27, 2024

PROIECTUL DE TINERET SSV: Asociația Suflete Verzi a reușit să promoveze voluntariatul în rândul tinerilor maramureșeni

Recomandarea editorului

În cadrul proiectului de tineret “Structură pentru susținerea voluntariatului – SSV” implementat de Asociația Suflete Verzi din Baia Mare și realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș am reușit să promovăm voluntariatul și beneficiile implicării în comunitate pentru tineri.

Am organizat 11 sesiuni de biblioteci vii, 3 tabere de dezvoltare personală și o activitate de diseminare a rezultatelor proiectului.

Am ajuns la peste 250 de liceeni care au descoperit avantajele voluntariatului printr-o metodă non-formală numită ‘biblioteci vii’.

Cărțile umane și-au împărtășit povestea despre implicarea lor în comunitate, ce îi motivează să facă bine, cum ia ajutat și îi ajută voluntariatul și de ce recomandă tinerilor să voluntarieze.

Am avut alături voluntari și reprezentanți ai următoarelor ong-uri: Asociatia DEIS, Team for Youth Association, Rotaract T.E.A.M. Baia Mare, Interact Club Baia Mare, Asociația Pirita Children, Asociația PLAYducation, Centrul de Tineret Baia Mare și Radu Ungureanu – educator de mediu.

Cele 11 sesiuni au avut loc în colaborare cu următoarele licee băimărene: Colegiul tehnic „C.D. Nenitescu”, Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” și Liceul Teoretic ‘George Pop de Băseşti’.

Taberele de dezvoltare personală pentru 21 de tineri au fost despre descoperirea autenticității, a cadourilor interioare și cum poate fiecare să le împărtășească pentru a servi comunității.

Au fost momente pline de conexiune și roadele culese au fost despre încredere în sine, depășire frici și bariere, exprimare onestă, primire și oferire de susținere și formarea unui trib care să facă bine pentru comunitate.

Mulțumim tuturor celor care au contribuit și s-au implicat.

Tu cum ajuți comunitatea din care faci parte?

Comunicat de presă

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri