28.7 C
Baia Mare
vineri, iunie 21, 2024

Vezi video! Grupare infracțională distrusă de Poliție în Baia Mare. Specializați în înșelăciuni prin metoda accidentul, au păcălit o bătrânică din oraș

Recomandarea editorului

Într-o operațiune fulger desfășurată de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din Baia Mare, o grupare infracțională specializată în înșelăciuni prin metoda accidentul a fost anihilată, după ce o femeie în vârstă de 87 de ani a fost înșelată cu suma incredibilă de 100.000 de lei.

Poliția Municipiului Baia Mare a primit sesizarea pe data de 4 decembrie 2023, când victima a fost contactată telefonic de persoane necunoscute. Acestea au pretins că nepotul femeii ar fi internat într-o unitate spitalicească în străinătate și a solicitat, în regim de urgență, o sumă semnificativă pentru o intervenție chirurgicală. Investigatori au descoperit că gruparea opera nu doar în Maramureș, ci și în Bistrița Năsăud, Sălaj și municipiul București.

Sâmbătă, 9 decembrie, polițiștii au prins în flagrant delict un tânăr de 22 de ani din județul Constanța, imediat după ce a primit 10.000 de lei de la o altă victimă înșelată cu aceeași poveste despre un presupus accident. Asupra acestuia au fost găsiți bani și două telefoane mobile, presupus coordonate de persoanele aflate în penitenciarele Gherla și Târgu Mureș.

Controale amănunțite în camerele de deținere au dus la descoperirea de telefoane mobile și cartele telefonice utilizate pentru a contacta și înșela victimele. Grupul infracțional ar putea fi implicat în mai multe județe, iar procurorii continuă investigațiile pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, tragerea acestora la răspundere penală și recuperarea prejudiciilor.

Tânărul de 22 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile, conform deciziei Judecătoriei Baia Mare.

 

Recomandările Poliției:

1. **Fiți prudenți:** Fie că sunteți în situații potențial periculoase sau sunteți contactat telefonic cu informații despre un accident, fiți precauți.

2. **Protejați-vă datele personale:** Nu oferiți date personale dacă sunteți abordați de persoane necunoscute, indiferent de pretext.

3. **Verificați informațiile:** În cazul solicitărilor de bani pentru situații de urgență, verificați informațiile și contactați autoritățile sau persoanele implicate pentru confirmare.

4. **Alertați Poliția:** Dacă sunteți contactat în numele unei rude cu solicitări urgente de bani, cereți o întâlnire directă și alertați poliția prin numărul de urgență 112.

În fața unor astfel de situații, apelați unitatea de poliție cea mai apropiată sau sunați numărul unic de urgență 112!

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri