34.7 C
Baia Mare
luni, iulie 15, 2024

PSD Maramureș a prezentat băimărenilor echipa pentru Primăria Baia Mare, Consiliul Județean și Parlamentul European.

Recomandarea editorului

Miercuri, 3 aprilie, în Sala Millenium din Baia Mare, filiala locală a PSD s-a întrunit în ședință de validare a celor trei candidaturi pentru Consiliul Județean Maramureș, Primăria Municipiului Baia Mare și Parlamentul European. Astfel, deputatul PSD Maramureș Gabriel Valer Zetea candidează pentru un nou mandat de președinte al CJ Maramureș, Doru Ioan Dăncuș vizează continuitatea, ca primar PSD al municipiului Baia Mare, în timp ce Florian Sălăjeanu, fondatorul Asociației ASSOC este desemnat pe lista de candidați PSD pentru un fotoliu de europarlamentar.

Ulterior, însoțiți de delegații prezenți la ședință, aceștia s-au deplasat în Piața Millenium din Centrul Vechi al municipiului Baia Mare unde au fost anunțate candidaturile și din mijlocul simpatizanților PSD, dar și a băimărenilor prezenți la eveniment. Președintele PSD Maramureș, deputatul Gabriel Zetea a reiterat faptul că Baia Mare are nevoie de o administrație coerentă și de un primar ca Doru Ioan Dăncu, care a dovedit că este un politician foarte apropiat de oameni, calitate esențială în decizia de susținere a acestuia pentru candidatura la Primăria municipiului.

Am căutat mult, am vorbit cu mulţi oameni, am făcut o echipă mare în jurul celui pe care eu îl cred cel mai potrivit om să ocupe în continuare funcţia de primar al municipiului Baia Mare, Doru Ioan Dăncuşa transmis deputatul Gabriel Zetea, președinte al PSD Maramureș și candidatul formațiunii județene pentru Consiliul Județean.

Candidatul la Primăria Băii Mari, Doru Ioan Dăncuș, s-a declarat onorat de această desemnare și de susținerea pe care i-o oferă PSD Baia Mare și PSD Maramureș și a promis să continue pe aceeași cale din ultimele patru luni în care a fost primar interimar și în care a reuşit să facă administraţia mult mai accesibilă cetăţeanului.

Este cel mai important, greu şi mai emoţionant moment din viaţa mea (…). Mă bucur că astăzi, aici, pe lângă cei care mi-au dat credit, care mi-au dat gir să candidez în numele PSD sunt foarte mulţi prieteni, colegi, oameni cu care am muncit o viaţă. Oameni cu care am petrecut, oameni alături de care am avut momente frumoase şi vă mulţumesc tare, tare mult. Este o provocare pe care am acceptat-o(…). Vă mulţumesc că aţi ţinut piept unor demersuri, poate la limita bunului-simţ şi iată-ne astăzi împreună. (…) Am învăţat în opt ani ce înseamnă administraţia, ce înseamnă diplomaţia, ce înseamnă să te cobori la nivelul fiecărui om. Împreună, am reuşit în patru luni să facem lucruri pe care şi le-au dorit băimărenii”, a transmis Doru Ioan Dăncuş.

În cadrul aceluiași eveniment din Piața Millenium, președintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, şi-a argumentat candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al CJ Maramureș.

O să candidez la funcţia de preşedinte al CJ pentru a elimina de la Consiliul Județean Maramureș epoca studiilor de fezabilitate, a documentaţiilor şi a sutelor de milioane împrumutaţi de către instituția județeană pentru firme prietene, bani furaţi de către guvernarea PNL şi USR din buzunarele noastre, ale maramureşenilor şi vom ajunge iar în epoca şantierelor. Doar şantierele pe marile proiecte de infrastructură ale judeţului Maramureş produc valoare adăugată. Dacă avem şantiere, firmele lucrează. Angajaţii lucrează. Angajaţii îşi iau banii la timp, angajaţii îşi duc banii acasă, angajaţii îşi pot întreţine familia. (…) O să mergem peste tot în judeţul Maramureş să vorbim despre ce vrem să facem noi, PSD, aici în Maramureș”, a transmis președintele PSD Maramureș, deputatul Gabriel Zetea.

De asemenea, candidatul PSD la Consiliul Județean Maramureș a pledat pentru dezvoltarea județului prin absorbția reală de fonduri europene, ca premisă pentru a ”reîntregi familia mare a Maramureșului”:

Astăzi cel mai important pentru noi este să vorbim despre reîntregirea Maramureşului. Să vorbim despre marea familie a Maramureşului. În judeţ suntem 500.000 de maramureşeni. Mai mult de 150.000 sunt plecaţi în afara graniţelor ţării. Au plecat acum 10, 15, 20 de ani, pentru a câştiga o pâine mai bună pentru familiile lor, pentru a-şi putea întreţine copii. E o mare dramă prin care trec familiile de maramureşeni (…). Vom face lucrări edilitare, canalizare şi aducţiuni de apă pentru a aduce fiecare localitate a Maramureşului la un stadiu de dezvoltare socială care să le permită să trăiască în confort. Vom investi în grădiniţe şi în şcoli. (…) Vom aduce proiecte europene şi bani guvernamentali. (…) Dacă alături de primarii Maramureşului vom dezvolta educaţia, pentru ca toţi copiii să poată să înveţe în cele mai bune condiţii la şcoală şi să fie în siguranţă, vom avea o şansă să le spunem tuturor ‘veniţi înapoi, veniţi acasă’. Haideţi să facem familia asta mare a Maramureşului (…) şi pentru asta candidez pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Județean”, a spus deputatul Gabriel Zetea.

Biroul de presă al PSD Maramureș

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri