26.7 C
Baia Mare
luni, iulie 15, 2024

Scandal de mită în poliția Maramureș! Un portbagaj de cârnați și pălincă pentru un post mai bun, pentru o pensie mai mare

Recomandarea editorului

Un dialog exploziv dintre doi lideri ai poliției din Maramureș, interceptat de DNA, scoate la iveală un scandal de corupție cutremurător. Un comisar de la Inspectoratul Județean de Poliție Maramureș și-a dorit cu ardoare o promovare înainte de pensionare, într-un efort de a-și asigura o pensie mai generoasă. Desi traficarea influenței a fost confirmată, singurul tras la răspundere a fost polițistul care a transportat produsele din Maramureș la București, relatează Libertatea. 

Dialogul șocant, interceptat de procurori, dezvăluie discuțiile dintre comisarul Simion Pavel Petrar și polițistul Nicolae Ioan Lucuț, evidențiind manevrele lor pentru a obține funcții superioare în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR). Cu toate acestea, surprinzător, cei doi lideri implicați în primirea produselor nu au fost trași la răspundere de DNA, arată o anchetă jurnalistică a celor de la Realitatea.

Scandalul a pornit de la ambiția comisarului Petrar de a deveni adjunctul directorului Direcției Arme Explozivi și Substanțe Periculoase. În schimbul sprijinului oferit, polițistul Lucuț, având conexiuni în IGPR, a promis să-l ajute pe șeful său să obțină funcția dorită. Interceptările dezvăluie cum cei doi au pregătit un portbagaj „cu ce trebuie” pentru șeful din IGPR, subliniind culisele corupției din spatele planului lor.

Cu toate acestea, DNA a decis că nu există suficient interes public pentru a continua ancheta, considerând fapta de luare de mită „un dar tăcut” pentru soacra șefului din IGPR. Această poveste incendiară de corupție în vârful poliției din Maramureș aduce în discuție provocări privind integritatea sistemului și necesitatea unei mai mari responsabilități în abordarea problemelor etice din instituțiile de aplicare a legii din România.

Mai jos vă redăm o parte din dialogul halucinant, interceptat de procurori: 

Polițist Lucuț: No, taci un pic și ascultă câteva sugestii! Vorbe` cu ăla băi… cu cela cu brânza, cu laptele… cu omu… să pregătească, chestii de aieste. Nu știu, o behăitoare ceva.

Comisar Petrar: Un miel ar trebui să cumpăr de la cineva în p**a me, că a mei îs mici ca. Înțălegi?

Polițist Lucuț: Ș-apoi te gândești la o behăitoare? Ăăă… nu știu… și altceva la ce? Gândește-te și tu… vezi poate nu ar fi bine un căprior? Pă unde ai. Facem rost de unu belit așe numa și…

Comisar Petrar: În carcasă?

Polițist Lucuț: În carcasă, da.

Comisar Petrar: Că așa ar fi mai bine, puii mei. Pulpa-i pulpă. ….Spetele-s spete.

Polițist Lucuț: Așe, pusă într-o cutie din aia… cu capac.

Comisar Petrar: Aieste trebe țânute tăte la gheață, puii mei.

Comisar Petrar: M-oi duce amu, pă sfârșit de săptămâna …neinteligibil… până sus pân …neinteligibil… Să văd care au niște miei mai mari, în p**a me.

Polițist Lucuț: Așe.

Comisar Petrar: Nu pot să-i trimăt un mâț de șesă-șepte kile în p**a me. După ăia a zâce că am mers în batjocură. No, oi vorbi cu p**a iesta de… de așe… și bine a fi.

La un moment dat, Lucuț îi propune comisarului Petrar să vorbească cu cineva și pentru un „godănel”, știind că fostul său șef creștea și el animale.

„Am vo 10 porci acolo, nu mă ating de ei, Doamne feri! Eventual când o veni el (șeful din IGPR n.r.) încoace… Să-l duc fain, frumos, cu hârtie cu tăt, tăt. Înțelegi? Să-l puște el.”, îi transmite Petrar fostului subaltern.

Întregul dialog, dar și alte informații oficiale despre acest caz, citiți aici:

https://www.libertatea.ro/stiri/lupta-pentru-o-functie-in-igpr-dusa-cu-portbagajul-plin-carnati-palinca-si-produse-din-vanat-pentru-un-sef-din-igpr-nu-pot-sa-trimat-un-mat-de-vreo-sese-septe-kile-4741471

Credit foto: Maramedia.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri