21.7 C
Baia Mare
marți, iunie 25, 2024

Se așteaptă condițiile favorabile pentru intervenția cu elicopterul: salvamontiștii și polițiștii de frontieră acționează pentru salvarea a doi ucrainieni blocați în zona de frontieră!

Recomandarea editorului

În dimineața zilei de luni, 29 ianuarie 2024, echipa SPJ Salvamont Maramureș a demarat o operațiune de căutare și salvare în condiții dificile în zona de frontieră din România. Doi cetățeni ucrainieni, aflați într-o călătorie de patru zile, în stare de hipotermie și cu degerături, neputând să-și continue traseul din cauza zăpezii abundente și a temperaturilor extrem de scăzute, situate între -8 și -10 grade Celsius, au cerut ajutorul.

Coordonatele exacte ale ucrainenilor au fost obținute cu succes datorită colaborării strânse cu Poliția de Frontieră Maramureș, care dispune de personal vorbitor de limbă ucraineană. Eforturile au fost întărite de colegii de la STS Maramureș, care au realizat o localizare precisă pe hartă.

Deși a fost solicitat un elicopter pentru intervenție, condițiile meteo actuale impun așteptarea favorabilă pentru desfășurarea operațiunii de salvare. În acest timp, o patrulă mobilă a Poliției de Frontieră a fost trimisă la coordonatele identificate pentru a evalua situația pe teren și a furniza informații în timp real.

Ucrainenii au primit instrucțiuni să-și construiască un foc la marginea pădurii și să se deplaseze în mod continuu pe o rază limitată, nu mai mare de 20-30 de metri, pentru a rămâne în zona localizată. Cu telefonul încărcat la 75%, aceștia au fost avertizați să iasă din pădure și să facă semne atunci când vor auzi elicopterul, facilitând astfel operațiunea de salvare.

Aceasta este o știre în curs de actualizare, vom reveni cu mai multe detalii.

 

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri