21.7 C
Baia Mare
marți, iunie 25, 2024

Semnal de alarmă al deputatului PNL de Maramueș, Florin Alexe. Parlamentarul susține că emblema Crucii Roșii este folosită, deseori, abuziv

Recomandarea editorului

„Crucea Roșie este un simbol al speranței pentru oamenii aflați în situații de criză, pentru comunitățile expuse conflictelor armate, violenței sau efectelor nemiloase ale dezastrelor naturale. Prezența emblemei Crucii Roșii semnalează faptul că ajutorul este aproape. Dacă aceasta este folosită abuziv, în contexte și situații care nu au legătură cu activitatea umanitară a organizației, semnificația acesteia se va pierde. Din păcate, astfel de abuzuri au fost înregistrate.

Pentru a stopa aceste practici, am inițiat Proiectul de Lege pentru modificarea articolului 437 din Legea nr. 268/2009 privind Codul penal. Modificările vor descuraja folosirea în mod abuziv a acestui simbol important.

Le mulțumesc tuturor colaboratorilor din cadrul Societății Naționale de Cruce Roşie din România, alături de care am lucrat pentru conceperea acestui proiect de lege. De asemenea, le sunt recunoscător tuturor colegilor din Parlament care au participat la dezbaterile pe care le-am organizat pe această temă, alături de care am finalizat proiectul de lege. Le mulțumesc tuturor parlamentarilor care au votat acest demers important, prin care o să întărim parteneriatul dintre Parlament și Crucea Roșie!

Împreună, protejăm emblema de Cruce Roșie!”, a spus deputatul Florin Alexe.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri