34.7 C
Baia Mare
luni, iulie 15, 2024

Centrul de Formare Maramureș: 28 de persoane alfate în pragul pensionării au absolvit cu succes, după ce au decis să urmeze cursurile de lucrători comerciali

Recomandarea editorului

Este esențial să facem cursuri de formare profesională pentru persoanele aflate la câțiva ani înainte de pensionare, deoarece aceasta reprezintă o perioadă propice pentru dezvoltarea abilităților și pregătirea pentru tranziția către o altă etapă a vieții. Prin participarea la astfel de cursuri, aceste persoane pot beneficia în mai multe moduri:

  • Pregătire pentru schimbare: Formarea profesională oferă o oportunitate excelentă pentru a se pregăti pentru schimbările care pot apărea odată cu retragerea din activitatea profesională. Dezvoltarea unor noi abilități poate facilita tranziția către alte activități sau interese.

  • Creșterea satisfacției personale: Învățarea continuă poate contribui la creșterea satisfacției personale și a stimei de sine. Cursurile de formare oferă oportunitatea de a explora domenii noi și de a descoperi pasiuni sau abilități neexploarate anterior.
  • Adaptarea la cerințele actuale ale pieței muncii: Într-o lume în continuă schimbare, cerințele pieței muncii evoluează rapid. Prin participarea la cursuri de formare, persoanele pot să-și mențină relevanța și să se adapteze la noile tehnologii și cerințe ale locurilor de muncă.

  • Pregătirea pentru o viață activă în perioada de pensionare: Dezvoltarea abilităților în diverse domenii, inclusiv cele non-profesionale, poate contribui la o viață activă și împlinită în perioada de pensionare. Cursurile pot acoperi aspecte precum sănătatea, timpul liber creativ, voluntariatul sau alte activități care aduc satisfacție personală.

În concluzie, cursurile de formare profesională pentru persoanele apropiate de perioada de pensionare oferă beneficii semnificative pentru pregătirea și îmbunătățirea calității vieții în etapele următoare ale acestei perioade.

Comunicat de presă CEFO Maramureș

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri