20.7 C
Baia Mare
duminică, iulie 21, 2024

UDMR: fărșang sărbătorit în comunitățile maghiare maramureșene

Recomandarea editorului

În comunitățile maghiare maramureșene, celebrarea sfârșitului iernii prin Fărșang constituie un element central al culturii și tradiției locale. Această perioadă a anului este așteptată cu mare entuziasm de către membrii comunității, deoarece oferă ocazia de a reînvia legături sociale, de a celebra împreună și de a se bucura de momente de neuitat. Prin Fărșang, nu doar că se alungă simbolic spiritele rele ale iernii, dar se marchează și pregătirea pentru primăvară, un nou început, plin de speranță și reînnoire.

În mai multe comunități au fost organizate evenimente, spectacole cu umor și serate de dans. Astfel, la Sighetu Marmației, Seini, Baia Mare, Dămăcușeni, Coștiui, Băiuț oamenii au petrecut, au dansat și au avut ocazia să-și consolideze legăturile sociale.

Contribuția UDMR la păstrarea și promovarea acestei tradiții reflectă angajamentul față de valorile culturale ale comunității maghiare din Maramureș. Ne bucurăm să fim parte din acest lanț al tradiției și să sprijinim inițiativele care aduc la viață obiceiurile strămoșești, consolidând astfel identitatea culturală într-un mod vibrant și autentic.

Prin participarea activă la Fărșang și la alte tradiții locale, nu doar că ne conectăm cu rădăcinile noastre, dar contribuim și la crearea unui viitor în care aceste comori culturale sunt apreciate și transmise mai departe. În acest spirit, așteptăm cu nerăbdare să continuăm celebrările în Mânău, Coltău și Câmpulung la Tisa, unde comunitatea se va reuni din nou pentru a împărtăși bucuria și pentru a întâmpina primăvara cu inimile deschise și cu speranță.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri