26.7 C
Baia Mare
luni, iulie 15, 2024

Un tânăr din Bogdan Vodă a vrut să facă bani din artificii comandate prin curier, dar acum riscă până la 1 an de pușcărie

Recomandarea editorului

Un tânăr de 27 de ani din Bogdan Vodă se află într-o situație extrem de delicată după ce a comandat și a primit prin curier nu mai puțin de 100 de kilograme de articole pirotehnice, având o valoare totală estimată la 5000 de lei. Acum, nu doar că risca să plătească această sumă considerabilă, dar se confruntă și cu amenințarea de a petrece un an în închisoare.

În contextul activităților specifice desfășurate de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș pentru verificarea legalității privind operațiunile cu articole pirotehnice, tânărul a fost identificat și prins în flagrant.

Astfel, la data de 19 decembrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Bogdan Vodă, au reușit să confiște cele 100 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F2 și F4, cu precădere baterii de artificii.

Consecințe legale: dosar penal și riscul închisorii

Tânărul în cauză a primit această cantitate impresionantă de articole pirotehnice prin intermediul unei firme de curierat, iar acum se confruntă cu consecințele legale ale acțiunilor sale. Polițiștii au deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de efectuare a oricăror operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, o faptă pedepsită conform art. 37 lit. a din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, Republicată.

Reglementări și interdicții privind folosirea articolelor pirotehnice

În lumina acestui incident, polițiștii aduc la cunoștință publicului reglementările stricte privind folosirea articolelor pirotehnice. În conformitate cu H.G. 1102/2014, acestea se clasifică în diferite categorii, iar folosirea lor este interzisă în anumite situații, precum noaptea între orele 24:00 și 6:00, la distanță de construcții de locuințe și instalații periculoase, pe drumurile publice, în apropierea pădurilor, și în alte condiții care pot pune în pericol siguranța publică.

Folosirea necuvenită a articolelor pirotehnice nu numai că aduce riscuri de securitate, dar poate avea și consecințe legale grave, așa cum se întâmplă în cazul tânărului din Bogdan Vodă. Autoritățile continuă să intensifice acțiunile pentru prevenirea acestor incidente și protejarea comunității.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri