22.7 C
Baia Mare
marți, iulie 16, 2024

Ziua Culturii Maghiare a fost marcată în Maramureș, la Sighetu Marmației, în cadrul unui eveniment cultural-artistic organizat de UDMR Maramureș

Recomandarea editorului

Cei prezenți au avut bucuria de a fi parte a unui adevărat spectacol care onorează cultura maghiară. Au concertat artiștii Márta Sebestyén, câștigătoare a Premiilor UNESCO și Kossuth; Judit Andrejszki, câștigătoare a Premiului Liszt și Béla Szerényi Jr., câștigător al Premiului Junior Prima.

Momentele artistice au fost precedate de decernarea premiilor Hollósy, inițiate și acordate de către UDMR Maramureș

Anul acesta, au fost distinși cu premiul Hollósy: Judit Molnár (Domokos) la categoria educație; Clubul de prietenie pentru bătrâni din Ocna Șugatag la categoria organizare socială; Lajos Nagy din Mânău la categoria organizare comunitară; Csongor Várady din Baia Mare la categoria tineret; Róbert Zolopcsuk din Sighetu Marmației la categoria artă.

În fiecare an începând cu 1989, maghiarii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Culturii Maghiare în 22 ianuarie. În această zi, în 1823, Kölcsey Ferenc finalizează textul poeziei Hymnus, care a devenit imnul național maghiar pe muzica lui Erkel Ferenc. Prin astfel de manifestări cultural-artistice, dedicate comunității, prin distincțiile oferite, onorăm această sărbătoare importantă pentru noi, dar și oamenii care aduc plus valoare comunității noastre. Felicitări tuturor celor care au fost distinși cu premiile Hollósy. Le mulțumim și le apreciem implicarea, talentul, dedicarea și ne dorim să îi susținem în continuare, fiind pentru noi adevărate exemple„, a declarat Pintér Zsolt, președintele UDMR Maramureș.

Credit foto: Mark Varga
Annamaria Barbur-Somay

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri