18.7 C
Baia Mare
luni, mai 20, 2024

Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO sărbătorită în Baia Sprie prin evenimente culturale

Recomandarea editorului

Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 14:00, la sediul Casei de Cultură din Baia Sprie va avea loc vernisajul expoziției temporare «Medio Monte – spiritul locului în repere identitare», organizată de Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» în colaborare cu Primăria Orașului Baia Sprie și Asociația „E Ceva Bine” – București.

Această expoziție este curatoriată de Diana Robescu, curator în cadrul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» și face parte din proiectul „Drumul binelui – o hartă afectivă a Patrimoniului UNESCO din România”, care are ca scop celebrarea a 10 ani de la declararea Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO din România printr-un dublu eveniment: la București (invitați artiștii: Dan Leș, Grigore Leșe, Nicolai Tand, Laura Cosoi) și la Baia Sprie (invitați: Alin Sebastian Bîrda – primarul orașului, conf. univ. dr. Greti Papiu, Robert Strebeli – managerul MJACABM, părintele Ioan Ardelean, Iulian Văcărean – președintele Asociației „E Ceva Bine”.

Evenimentul va începe cu un recital de violă și pian susținut de Daniel Breban și Alexandra Pușcaș, elevi ai Colegiului de Arte Baia Mare. În încheierea acestei serii de momente artistice, publicul va fi încântat de prestația tinerei interprete de muzică populară și religioasă din Maramureș, Măriuca Verdeș.

Pentru a veni în sprijinul acestui proiect, lucrările de pictură, sculptură și grafică incluse în expoziția «Medio Monte – spiritul locului în repere identitare», ilustrează frumusețea cadrelor naturale din Baia Sprie și împrejurimi și relația afectivă dintre oameni, locuri și monumente ca elemente care s-au influențat reciproc de-a lungul timpului.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 16 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024, luni și joi între orele 9.00 – 18.00, marți și miercuri între orele 8.00 – 16.00, iar vineri între orele 8.00 – 14.00. Accesul se realizează pe bază de bilet gratuit.

Vă așteptăm cu drag să ne onorați cu prezența Dumneavoastră la vernisaj pentru a sărbători împreună Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO!

Alina Sebastian Bîrda, primarul orașului Baia Sprie

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri