7.7 C
Baia Mare
duminică, aprilie 21, 2024

De ce cumpără băimărenii de la supermarket: piețele din Baia Mare, în topul celor mai scumpe din România

Recomandarea editorului

Baia Mare este, oficial, unul din orașele cu cele mai scumpe piețe din țară, alături liderii Deva și Cluj-Napoca. Cel puțin, asta arată o statistică oficială transmisă de către Institutul Național de Statistică.

Pentru a putea vedea care sunt diferențele, s-a luat în calcul valoarea unui coș cu câte 10 produse, fructe și legume, din mai multe orașe ale țării. Conform datelor transmise de către INS, pe locul 1 la cele mai mici prețuri este Iași. Locuitorii pot cumpăra un coș cu 10 produse la doar 111,89 de lei! Pe locul al doilea al analizei se situează Slobozia, unde cumpărăturile costă 117,25 de lei. Pe al treilea loc este Piatra Neamț, unde produsele din piețe costă doar 123 de lei.

La polul opus, se pare că cele mai scumpe piețe sunt în Baia Mare, Deva, Cluj Napoca, și în București. Un coș care conține cartofi, fasole uscată, ceapă uscată, spanac, morcovi, mere, lapte dulce, brânză din lapte de oaie, ouă de găină și miere din piață s-a scumpit cu 3,4% în doar o singură lună, din aprilie în mai 2023.

Pentru cei care se așteptau că cele mai mari prețuri sunt în București, vine o surpriză neașteptată. Nu în Capitală sunt cele mai mari prețuri, ci în Deva. Cele mai scumpe piețe sunt acolo, iar pe locul al doilea este Cluj Napoca, cu 146,8, respectiv 143,5 lei pentru un coș cu 10 produse. Piețele din Baia Mare au și ele prețuri piperate. Băimărenii plătesc, arată INS, 141,1 lei. De asemenea, locuitorii din Capitală achită, în medie, 141,46 de lei, fără un litru de lapte și ouă.

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri