22.7 C
Baia Mare
marți, iulie 16, 2024

Deputat Călin Bota: „Suntem preocupați în mod concret de combaterea consumului și traficului de droguri și am votat, în Camera Deputaților, un proiect de lege important, inițiat de parlamentarii PNL, care reglementează înfiinţarea unor centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri”

Recomandarea editorului

Suntem preocupați în mod concret de combaterea consumului și traficului de droguri și am votat, în Camera Deputaților, un proiect de lege important, inițiat de parlamentarii PNL, care reglementează înfiinţarea unor centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri.

În prezent, infrastructura pentru tratarea dependenţei de droguri în România este practic inexistentă, iar înfiinţarea unor centre regionale de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României este esențială pentru recuperarea celor care cad pradă drogurilor.

Potrivit legii adoptate astăzi, aceste centre includ măsuri de prevenire, tratament, prevenire a riscurilor şi consecinţelor asociate consumului de droguri, precum şi de reintegrare socială.

Pentru construirea, înfiinţarea şi funcţionarea centrelor sunt alocate sume pentru investiţii şi funcţionare în proporţie egală, 50% din bugetul de stat prin Ministerul Sănătăţii şi 50% din bugetele autorităţilor publice locale interesate, ori fonduri din programe de finanţare europene.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, și-a exprimat deja intenția ca centrul pentru regiunea Nord-Vest să fie deschis în județul Maramureș. Din păcate, și în județul nostru, ca în întreaga țară, a scăzut vârsta consumatorilor de droguri până la elevii de gimnaziu și tocmai de aceea e important să luăm măsuri pentru tratarea și recuperarea consumatorilor de droguri.

Împreună construim un viitor mai bun pentru copiii noștri.

Călin Bota,
Deputat PNL de Maramureș

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri