22.7 C
Baia Mare
marți, iulie 16, 2024

Deputat Gabriel Zetea: „Învățământul tehnologic din Baia Mare face un pas uriaș spre dezvoltare


”

Recomandarea editorului

Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, chestor al Camerei Deputaților și inspectorul general al ISJ Maramureș, Mihai Pop au avut o discuție aplicată pe tema educației cu viceprimarul cu atribuții de primar-interimar, Ioan Doru Dăncuș, care a fost susținut de Coaliția pentru Maramureș să continue proiectele bune ale administrației locale.

Obiectivele majore ale PSD sunt sănătatea și educația, iar eficientizarea sistemul educațional din municipiul reședință de județ este esențială. Ne dorim ca primarul-interimar, Doru Dăncuș să suțină propunerile PSD Maramureș, pentru că în centrul acestor propuneri stau și elevii care studiază la profilul tehnologic și tehnologic dual”, a declarat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, liderul filialei județene a PSD.

Primăria Baia Mare a finalizat din fonduri europene și din fondurile proprii un campus tehnologic care însumează 40 de săli de clasă, o mulțime de ateliere și laboratoare de lucru, două internate, cantină și sală de sport, toate acestea așteptându-și elevii cu porțile deschise, susține Mihai Pop, inspector școlar general.

În municipiul nostru există trei licee tehnologice unde funcționează, în total, sub 20 de clase de elevi la cursurile de zi și multe alte clase la seral, pe care dorim să le mutăm în această nouă locație începând cu anul școlar 2024 – 2025. Oferim condiții europene de studiu elevilor, stopăm risipa banului public prin întreținerea unor clădiri care nu își mai găsesc utilitatea, însă, extrem de important, asigurăm locul de muncă pentru întregul personal didactic, nedidactic și didactic auxiliar care activează în prezent în aceste licee băimărene. Mai mult, anul viitor vor intra în șantier mai multe unități școlare din Baia Mare, iar campusul tehnologic va putea găzdui clasele de elevi care vor avea nevoie de o locație temporară până la reabilitarea școlii în care învață în prezent”, a precizat și inspectorul școlar general, Mihai Pop.

Deputatul PSD Gabriel Zetea a arătat că împreună cu inspectorul școlar general, Mihai Pop vor transmite în continuare propuneri care să ducă la eficientizarea sistemul educațional și la respectul față de actul de învățământ, oferind atât elevilor cât întregului personalul din educație condiții cât mai bune de învațare și predare.

Inspectorul general al ISJ Maramureș m-a asigurat că niciun angajat din aceste licee nu își va pierde locul de muncă, în timp ce elevii vor fi mult mai motivați să se îndrepte spre învățământul tehnologic și învățământul tehnologic dual prin condițiile extraordinare pe care acest campus le oferă. PSD alocă, anul viitor, un buget record pentru educație, iar la nivel local, investițiile în educație înseamnă investiții în viitorul nostru”, a concluzionat Gabriel Zetea, deputat de Maramureș și chestor al Camerei Deputaților.
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri