26.7 C
Baia Mare
luni, iulie 15, 2024

Despre bullying, de Blue Monday, cea mai deprimantă zi din an. Schimbarea începe de la noi, nu de la alții

Recomandarea editorului

Azi e Blue Monday, cea mai deprimantă zi a anului. Poate nu ar fi moment mai bun să vă propun să discutăm asumat despre bullying. Voi realiza pe acest subiect câte video-uri în următoarele zile. Știu, deja ni se pare că s-a discutat mult despre acest fenomen și, totuși, fiind foarte prezent de la nivelul structurilor școlare și până în mediul online, pare că nu suficient.

Ce este bullyingul? HĂRȚUIRE. Poate însemna violență verbală și/sau fizică. Este un fenomen intens mediatizat, luat în vizor de entitățile din domeniul educației, respectiv de autorități, cu toate acestea suntem zi de zi martori la bullying. În școală, începând chiar de la grădiniță. Între copii, din partea educatorilor/învățătorilor/profesorilor asupra copiiilor.

În mediul online. Unde majoritatea nu critică idei sau acțiuni, ci atacă, hărțuiesc, fac mișto de particularități fizice, de nume și altele.

Noi, generațiile care am fost victimele bullyingului când nu exista conceptul oficial, avem datoria să ne autoeducăm. Să nu perpetuăm acest flagel. Să ne vindecăm de traume, apelând la specialiști, la terapeuți care să ne ajute. Apoi, să ne educam copiii să recunoască, să refuze, respectiv cum să acționeze atunci când sunt victime ale bullyingului.

E trist că în online, oameni în toată firea, au comportamente agresive unii față de alții. Asta în timp ce știu despre bullying și au pretenții de la alții să oprească fenomenul, dar ei continuă să fie bully în relația cu alții.

Despre toate acestea voi face o serie de materiale video. Voi povesti experiențe personale, dar și cum fac față agresiunilor din mediul online. Cum gestionez bullyingul cu copiii mei, pe care îi educ de mici să nu accepte, să recunoască orice formă de abuz, să ceară sprijin atunci când nu pot gestiona singuri.

Prin acest demers vreau să atrag atenția celor care mă urmăresc despre acest subiect, să vă încurajez să împărtășiți propriile experiențe, să vă spuneți și voi părerea despre acest fenomen și cum putem să îl stăpânim.

Îmi doresc să îi încurajez pe cei care au fost victimele oricărei forme de hărțuire. Să nu acceptăm comportamentul agresiv nici personal, nici online. Să discutăm practic despre ce avem de făcut, cum să reacționăm în fața bullyingului. Să ne educăm și să educam în privința respingerii acestui comportament.

Să vorbim despre efectele negative, pe termen scurt și mediu, cum ne impactează viața. Să acceptăm diversitatea, să evidențiem frumusețea și unicitatea fiecăruia, să criticăm idei și acțiuni, nu caracteristici fizice, etnice, nici categorii sociale!

Mă puteți urmări pe Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555701356530

Pe YouTube: https://youtube.com/@AnnamariaSomay?si=xGEwyTZiCUSSt9lG

Instagram:

https://www.instagram.com/annamaria_barbur_somay?igsh=MjE4bGJ6dGw4bWw=

Și pe Tik Tok:

https://www.tiktok.com/@_annamaria_barbur_somay?_t=8j2x45ybjnN&_r=1

Annamaria Barbur-Somay 

 

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri