17.7 C
Baia Mare
miercuri, iunie 19, 2024

Haos în sistemul de securitate națională: s-a lăsat cu demiteri! Dispariția Primarului Cherecheș dovedește nivelul patetic al sistemului românesc, de la justiție și până la securitate

Recomandarea editorului

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a declanșat o serie de schimbări radicale în rândul forțelor de securitate. Asta, după fuga spectaculoasă a primarului Cătălin Cherecheș. Pentru a arunca praf în ochii opiniei publice, șase șefi de nivel înalt din Poliția de Frontieră, Poliția Română și serviciul secret al MAI (DIPI) au fost demiși aseară. 

În contextul unui sistem judiciar sub semnul întrebării, demiterile din cadrul Poliției de Frontieră și IPJ Maramureș ridică serioase îndoieli asupra eficacității serviciilor de securitate. Incapacitatea acestora de a împiedica plecarea primarului Cherecheș, aflat sub interdicție de a părăsi țara, aruncă o lumină cruntă asupra nivelului de pregătire și coordonare.

Măsurile MAI includ înlocuirea conducerii unor structuri cheie, printre care Brigada de Operațiuni Speciale Cluj și Serviciul Județean de Protecție Maramureș. Demiterea șefului Academiei de Poliție.

De asemenea, comunicatul MAI indică realizarea a trei controale extinse la Poliția de Frontieră, IPJ Maramureș și o direcție din IGPR, responsabilă cu supravegherea celor sub control judiciar. Aceste acțiuni se desfășoară într-un context în care, din păcate, granzii sistemului rămân nepedepsiți, iar consecințele cad asupra pionilor mici, așa cum s-a întâmplat în cazul primarului care a plecat din țară cu un taxi.

În final, acțiunile MAI sunt menite să restabilească încrederea cetățenilor în autorități și să aducă o îmbunătățire semnificativă în gestionarea situațiilor de acest gen. Cu toate acestea, rămâne o întrebare esențială: cum de un primar condamnat a reușit să fugă cu atâta ușurință, punând sub semnul întrebării întregul sistem de securitate națională?

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri