21.7 C
Baia Mare
marți, iunie 25, 2024

Operațiune de amploare în Țicău/Maramureș: peste 25 de kilograme de articole pirotehnice confiscate de oamenii legii

Recomandarea editorului

În dimineața zilei de 08 decembrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, alături de forțe din Ulmeni și Serviciul Criminalistic, au efectuat două percheziții domiciliare în Țicău, conform mandatelor emise de judecătoria Baia Mare.

În timpul intervenției, s-a descoperit și indisponibilizat un impresionant stoc de aproximativ 25 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile P1, F2 și F3. Cei vizați de acțiunea polițiștilor sunt doi locuitori ai localității, în vârstă de 27, respectiv 50 de ani, care sunt acum investigați pentru posibile infracțiuni legate de manipularea și vânzarea ilegală a materialelor explozive.

În prezent, poliția efectuează cercetări pentru a stabili responsabilitatea în săvârșirea infracțiunilor de desfășurare a oricăror operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane sub 18 ani. Aceste acuzații sunt prevăzute de articolul 37 literele a și b din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicată.

Acțiunea a fost întărită de echipa specială a Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș și de polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Grupa Canină. În paralel, colaborarea strânsă cu B.A.I. Maramureș a asigurat buna desfășurare a operațiunii și a contribuit la documentarea eficientă a întregii situații.

Infomm

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri