7.7 C
Baia Mare
duminică, aprilie 21, 2024

Primarul interimar Doru Dăncuș a discutat despre dezvoltarea turistică a orașului Baia Mare cu vice-ambasadorul Israelului în România, în cadrul unei întâlniri importante

Recomandarea editorului

Primăria municipiului Baia Mare a fost gazda unei importante vizite de lucru a delegației Ambasadei Statului Israel în România, din care a făcut parte și vice-ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa Rami Teplitskiy, dar și președintele Comunității Evreilor din Baia Mare, domnul Tiberiu Kornreich. În cadrul întâlnirii, primarul interimar Doru Dăncuș a discutat proiecte de importanță majoră pentru orașul nostru, printre care posibilitatea dezvoltării turistice.

„Am discutat despre promovarea municipiului Baia Mare ca și destinație turistică prioritară pentru israelieni. Și în acest context, am profitat de întâlnire să discutăm despre proiectul de reabilitare al Sinagogii din Baia Mare. Am toată deschiderea și ofer susținerea mea și a colegilor mei din executiv pentru a sprijini comunitatea evreiască din Baia Mare să acceseze fonduri pentru culte din bugetul local. Sinagoga este importantă pentru întreaga comunitate, o clădire monument care este parte din istoria locului și pe care trebuie să o menținem și pentru cei care vin după noi.
Pregătim împreună cu Ambasada Israelului un eveniment aparte, dramatic prin imaginile care vor fi proiectate, dar atât de important pentru a înțelege provocările acestor perioade tulburi pe care le tranzităm la nivel mondial, prin care vom putea vedea concret oroarea pe care o reprezintă terorismul.
Ambasada Israelului și-a exprimat recunoștința față de solidaritatea României cu statul Israel în această perioadă deosebit de grea pe care o traversează poporul israelian. Baia Mare se alătură susținerii pe care autoritățile române o oferă poporului israelian și suntem bucuroși să fim unul dintre orașele care vor găzdui un eveniment de solidaritate în care va fi prezentat filmul necenzurat care înfățișează ororile comise, începând cu ziua de 7 octombrie 2023, împotriva poporului israelian.
Aceste imagini au fost proiectate deja la București și urmează să fie prezentate în Timișoara, Caransebeș, Reșița, Lugoj, Arad și Satu Mare în luna martie. Vom organiza și la noi proiecția pentru că este important să ne aliem și să fim uniți în fața extremiștilor care pun în pericol drepturile fundamentale ale tuturor!”, a declarat Doru Dăncuș.
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri