21.7 C
Baia Mare
marți, iulie 16, 2024

Românii din străinătate ar putea avea acces la servicii consulare online, fără să se mai deplaseze la sedii, arată proiectul de lege votat și de deputatul PNL, Călin Bota

Recomandarea editorului

Românii din diaspora vor avea acces la servicii consulare online. În plenul Camerei Deputaților, am votat astăzi un proiect de lege care vine în ajutorul maramureșenilor și al tuturor românilor din diaspora. După intrarea în vigoare a legii, cetățenii vor putea accesa servicii consulare online, fără a fi nevoiţi să se prezinte la sediul misiunilor diplomatice sau ale oficiilor consulare.

Proiectul mai prevede că documentele pot fi transmise beneficiarilor în format electronic sau pot fi expediate prin servicii de curierat, cu suportarea cheltuielilor de către solicitanţi. De asemenea, documentele vor putea fi ridicate şi de la reprezentanţele diplomatice sau cele consulare, iar personalul consular va putea utiliza semnături electronice.

Creșterea gradului de digitalizare a serviciilor consulare este direct proporțională cu oferirea unor condiții decente cetățenilor români care au nevoie de astfel de servicii.

Călin Bota, deputat PNL

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -

Ultimele știri